2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kanada szerint nincs politika a Huawei-ügyben

Hirdetés

Kanada szerint nincs politika a Huawei-ügyben

Nincs politikai oka a Huawei pénzügyi vezetője amerikai kérésre végrehajtott kanadai őrizetbe vételének – jelentette ki Justin Trudeau. A kanadai miniszterelnökkel ellentétben Kína szerint Meng Van-csou őrizetbe vétele nagyon is politikai, elvégre Kína egyik legfontosabb technológiai cégéről, és a világ legnagyobb telekommunikációs eszközgyártójáról van szó. Peking szerint emberi jogi kérdéseket is felvet a helyzet és a nő – a Huawei alapítója lánya – azonnali szabadon bocsátását követeli.

Meng rendőri őrizetének fenntartásáról pénteken dönt a kanadai bíróság. Végső soron az Egyesült Államoknak is kiadhatja Menget Kanada, akit a Huawei képviselőjeként Washington az amerikai szankciók kijátszásával gyanúsít.

A Huawei-ügy


  • 8

    Hirdetés

    Mi ez, ha nem politikai ügy?

  • 2

    Tisztán jogi ügy, semmi politika

Az őrizetbe vétel jelentőségéről és a kínai-amerikai kereskedelmi feszültség látszólagos enyhülése idején váratlannak tűnő helyzetről itt írtunk bővebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/07/kanada_szerint_nincs_politika_a_huawei-ugyben/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Új-zélandi terrortámadás: a titkosszolgálatokat is átvizsgálják

A legmagasabb szintű kormányvizsgálatot rendelték el Új-Zélandon, miután március 15-én egy 28 éves ausztrál férfi …