2018. augusztus 18., szombatMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 283,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 283,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Kamuzott az MTI a kanadai lövöldözésről

Kamuzott az MTI a kanadai lövöldözésről

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, egy négy halálos áldozatot követelő lövöldözés volt pénteken a kelet-kanadai Frederictonban.

A hírről az MTI is beszámolt, majd később az AFP francia hírügynökségre hivatkozva egy frissítést is kiadtak a hírhez, mondván “a támadást az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalta. A kanadai rendőrség azonban úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nincs semmilyen bizonyítéka ennek a megerősítésére.” Ezt a hírt a hvg.hu is átvette.

Az Index azonban kiszúrta, hogy a nemzetközi médiában nem volt szó arról, hogy az Iszlám Államnak köze lett volna a lövöldözéshez, ezt csupán a magyar hírügynökség tálalta így. Az MTI pedig valószínűleg az AFP francia anyagából dolgozott, amelyben valóban megtalálható az MTI-nél is meglévő két mondat, ellenben a júiusi torontói lövöldözéssel kapcsolatban, amelyet valóban magára vállalt az Iszlám Állam.

A 20minutes.fr AFP alapján a frederictoni lövöldözésről írt anyagának végén például azt olvashatjuk, hogy “ezt a lövöldözést az Iszlám Állam vállalta magára, de a rendőrség azt közölte, hogy nincs semmilyen bizonyíték ennek a megerősítésére”  – vagyis az MTI láthatóan ebből a szövegből dolgozott, a mondat azonban az előző bekezdésre, vagyis a július 22-i torontói lövöldözésre vonatkozott.

Hirdetés

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20180811_Kamuzott_az_MTI_a_kanadai_lovoldozesrol#rss

Lehet, hogy érdekel...

Lecsaptak a világ legkeményebb drogbárójának laboratóriumára

Rekord mennyiségű kábítószert, ötven tonna metamfetamint foglalt le a mexikói tengerészgyalogság egy Sinaloa állambeli laboratóriumban, …