2019. június 27., csütörtökMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
2019.06.27. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 291,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Itt az újabb brit antiszemitizmus vita, most Sorosról is

Hirdetés

Itt az újabb brit antiszemitizmus vita, most Sorosról is

Scruton, akit a kormány egy építészeti kérdésekkel foglalkozó bizottság nem fizetős elnöki tisztét vállalta el, azt hangsúlyozta, megbántottnak és sértettnek érzi magát. „Semmi sincs távolabb az igazságtól, mint az, hogy én antiszemita lennék.  Ha valaki elolvassa, mint írtam Magyarországról és Soros Györgyről, rá fog jönni, hogy pont az ellenkezője az igaz” – írta a filozófus, aki 2016-ban bátor embernek nevezte Orbán Viktort, aki szerinte megvédi Magyarországot a migrációtól.

© MTI / EPA / Oliver Hoslet


Az ellenzéki munkáspártiak Scruton azon 2013-as szavait tartják antiszemitának, amelyek szerint a náci megszállást átélt zsidókat a kommunizmus idején is üldözték, s sokan közülük aktívak voltak annak érdekében, hogy jelenlétűk feltűnjön. „A budapesti intelligencia jó része zsidó, s része a Soros-birodalom körül kialakult kiterjedt hálózatnak. Az ezen hálózatban lévő emberek egy része joggal tekint gyanúval arra a nacionalizmusra, amely szerintük a Közép-Európát a huszadik században sújtó tragédia fő okozója volt” – írta Scruton, majd így folytatta: Ráadásul a magyar társadalomban és politikában most is jelen van az antiszemitizmus, s ez megakadályozza, hogy együtt érzett nemzeti lojalitás alakuljon ki a magyarok és a zsidók között.

Luciana Berger munkáspárti képviselő szerint  Scruton a zsidóellenes összeesküvési elméleteket ismételgeti, míg az egyik nagy-britanniai zsidó érdekvédelmi szervezetet, a CST-t képviselő Mark Gardner azt hangsúlyozta, Scruton filozófusként érzi a szavak súlyát, és tudnia kellene, az általa használt szavak – hálózatok és nemzeti alapú lojalitás – miért aggasztják a zsidókat. A kormány képviselői közölték, a néhány éve lovaggá ütött Scruton régóta részt vesz a brit közéletben, s több kérdésben sarkos álláspontot foglal el.           

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181109_Itt_az_ujabb_brit_antiszemitizmus_vita_most_Sorosrol_is#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy napja Londonban vesztegelnek a Wizz Air budapesti járatának utasai

Több olvasónk is jelezte, hogy a Wizz Air kedd esti London-Budapest járatának utasai továbbra is …