2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Hitlernek öltözött egy indiai honatya

Hirdetés

Hitlernek öltözött egy indiai honatya

A 67 éves Naramalli Sivaprasad indiai parlamenti képviselő, egy dél-indiai regionális párt, a Telugu Desam Párt (TDG)képviselője – írja a BBC. A telugu India harmadik legfontosabb nyelve, több mint hetvenmillió ember anyanyelve, ennél csak a hindi és a bengáli nyelvet beszélik többen. A korábbi színész Sivaprasad úr Andhra Pradesh déli állam képviselője, és rendszeresen különböző jelmezekben követeli állama különleges státuszát.

Barátból, kritikus

A TDG egy ideig együtt kormányzott Narendra Modi indiai vezető Bharatíja Dzsanata Pártjával, de aztán szakítotottak, azóta a korábbi színész hangos kritikussá vált, és meglepő akciókkal nyomatékosítja véleményét.

A Hitler-jelmezzel a kormány be nem tartott ígéreteire szerette volna felhívni a figyelmet. Maga a képviselő mindezt úgy indokolta, hogy ő egy művészember, aki kreatívan fejezi ki a véleményét, és Hitler azért jutott az eszébe, mert a diktátor nem a népe jólétén munkálkodott, ahogyan India jelenlegi vezetése sem ezt teszi.

Hirdetés

Beszóltak neki

Ugyanakkor vélhetően most túllőtt a célon, mert főleg a közösségi oldalakon nagyon sokan kritizálták azzal, hogy Adolf Hitler nem egy szórakoztató maskara, a figyelem megragadása alkalmas érdekesség, hanem egy olyan ember, aki milliókat küldött halálba, háborúkba és gázkamrákba. Hitler a gyűlölet jelképe, abból pedig Indiában is van elég.

A BBC emlékeztet rá, hogy Naramalli Sivaprasad korábban már tucatnyi alkalommal öltözött be, olykor istennek, máskor az indiai mitológia egyéb alakjainak, vagy éppen nőnek.

Forrás: http://index.hu/kulfold/2018/08/10/hitlernek_oltozott_egy_indiai_parlamenti_honatya/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Brit tankhajót foglalt le Irán

Támogatóinknak köszönhetően hamarosan elindulhat Képbehozó című infovideós sorozatunk. Újabb incidens történt a világ egyik legfontosabb …