2019. április 23., keddMa Béla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.23. Béla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Herointanyákat számolt fel 700 nyomozó Spanyolországban

Hirdetés

Herointanyákat számolt fel 700 nyomozó Spanyolországban

Nagyszabású hatósági akcióban herointanyákra csapott le hétfőn a spanyol rendőrség Barcelonában.  Legkevesebb 55 gyanúsítottat vettek őrizetbe – írja az MTI.

A kábítószer-kereskedelemre használt, lepusztult épületeket több mint 700 nyomozó és a helyi rendőrség 150 tagja fésülte át a drogellenes razzia keretében –

Az AP amerikai hírügynökség helyszínen lévő fotóriporterének beszámolója szerint rengeteg állig felfegyverzett rendőrt lehetett látni, akik gyanúsítottakat kísértek rendőrségi furgonokba. A reggel nagy részében rendőrségi helikopterek köröztek Barcelona felett.

Hirdetés

A hatóságok szerint a mostani műveletet a lakóházakban üzemelő kábítószer-kereskedelmi láncok tevékenységét feltárni hivatott, két évig tartó nyomozás előzte meg.

Egy barcelonai bíróság 40 házkutatási engedélyt állított ki a “droglakásokként” is ismert épületek átvizsgálására a központi fekvésű Raval és Gotic negyedekben.

Az utóbbi évek egyre rosszabbodó bűnügyi statisztikái tükrében a barcelonai lakosok a közbiztonság megingását részben az illegális házfoglalásoknak tulajdonítják. Az ilyen módon elfoglalt épületeket ugyanis gyakran bűnözők használják kábítószerek – leginkább heroin – kereskedelmére vagy fogyasztására.

A katalán rendőrség a hétfői razziát megelőzően jelentette be, hogy a hatóságok az utóbbi két évben száz ilyen lakást számoltak fel, és 139 feltételezett drogkereskedőt vettek őrizetbe.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/29/herointanyakat_szamolt_fel_700_nyomozo_spanyolorszagban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

8500 embert öltek meg január óta Mexikóban

Közel 8500 ember esett gyilkosság áldozatául az idei év első negyedében Mexikóban, 9,7 százalékkal több, …