2019. augusztus 23., péntekMa Bence napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.08.23. Bence Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 295,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Helikopterrel mentenek csapdába esett lazacokat Kanadában

Hirdetés

Helikopterrel mentenek csapdába esett lazacokat Kanadában

Több ezer lazacot fognak helikopterekkel az ívóhelyükre szállítani a kanadai Brit Columbia tartományban, mert földcsuszamlás elzárta útjukat a Fraser folyóban – adta hírül a BBC News honlapja.

Az illetékesek júniusban észlelték, hogy kövek torlaszolták el a Fraser folyó egy szakaszát, és a halak nem tudják megközelíteni ívóhelyüket. Mivel a lazac a kanadai őslakosok fontos élelemforrása, létfontosságú, hogy ívásra felúszhassanak a folyón. A szakemberek nem tudják, hogy hány hal útját zárták el a kövek, úgy vélik, alig 700 jutott keresztül az érintett területen.

Jonathan Wilkinson halászati miniszter közölte, hogy a kormány éjt nappallá téve dolgozik, hogy segíthessenek a halaknak. A szakemberek jelenleg egy kisebb tavat alakítanak ki a kőomlás térségében, hogy felfogják a halakat, onnan átemelik majd őket 780-2700 literes oxigénnel ellátott tartályokba, amelyeket helikopterek fognak elvinni a folyó másik szakaszára. Míg a halakat összegyűjtik, el is látják őket nyomkövetővel, hogy útjukat figyelni tudják. 

Megpróbálták ugyan a folyóba tornyosult nagyobb köveket elmozdítani, hogy a halak képesek legyenek átúszni az érintett szakaszon, ám ez az akció túl veszélyes volt az emberekre nézve.

Hirdetés

Valahogy így kell elképzelni az akciót, bár ez egy másik eset volt, amikor helikopterrel szállítottak élő lazacokat.

Forrás:
http://hvg.hu/elet/20190722_Helikopterrel_mentenek_csapdaba_esett_lazacokat_Kanadaban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az iskola, ahol Molotov-koktél van a hátizsákokban

Az iskola, ahol Molotov-koktél van a hátizsákokban

Az adományok segítségével elkezdtük lecserélni a kameráinkat, hogy még szebb videóink készüljenek. Támogass te is! …