2019. március 23., szombatMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Gyengén kezdtek a sárgamellényesek Párizsban

Hirdetés

Gyengén kezdtek a sárgamellényesek Párizsban

Körülbelül ötezren gyűltek össze a párizsi Champs-Elysées sugárúton, ahol egy kordonig vonultak.

A sárga mellényes tüntetők helyenként összetűztek a rendőrökkel. Egy mellékutcában a rendfenntartók könnygázt vetettek be. A BBC értesülése szerint ez foszgén volt, sokkal erősebb anyag a szokásosnál.

A múlt héthez képest kevesen vannak a tiltakozók, a rendőri készültség viszont sokkal erősebb. Franciaországban majdnem 90 ezer fő vigyáz a rendre, Párizsban még tizenkét páncélos harcjármű is támogatja őket. Ezek a harckocsik a barikádok áttörésére készültek, és a 2005-ös külvárosi zavargások óta nem látták őket az utcán. A titkosszolgálatok és a nyomozók megelőző intézkedésekkel készültek, több mint kétszáz embert már reggel lekapcsoltak. A rendőrök átkutatják a táskákat, és elkoboznak minden veszélyes eszközt, továbbá a gázálarcokat is.

Az utcákon leginkább fiatal férfiak vannak most, a nőket és idősebbeket valószínűleg elrettentette a várható erőszak.

Hirdetés

Edouard Philippe miniszterelnök közölte, mindent megtesznek, hogy a lehető legbékésebben teljen a szombati nap.

Párizs külvárosaiban is vannak tiltakozó csoportok, akik útlezárásokkal próbálkoznak. Ezeket a rendőrség folyamatosan felszámolja.

A tüntetők számát Franciaország-szerte tízezerre teszik. Christophe Castaner belügyminiszter kijelentette: “tízezer ember nem a nép, és nem Franciaország.”

A “sárga mellényes” tüntetések azután robbantak ki, hogy Emmanuel Macron kormánya az üzemanyagok áramelését jelentette be. A bevételt környezetvédelemre és energetikai modernizációra fordították volna, de a tiltakozások hatására a kormány meghátrált, és visszavonta a rendelkezést. A tüntetők azonban további követelésekkel folytatták a demonstrációt, amelyek között szerepelt az elnök lemondatása is.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181208_Gyengen_kezdtek_a_sargamellenyesek_Parizsban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A németországi bevándorlók majdnem fele megbukik az integrációs tanfolyamokon

A 2017-es 40 százalékról 2018-ban 45 százalékra emelkedett azoknak a Németországban élő menekülteknek az aránya, …