2018. augusztus 18., szombatMa Ilona napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 283,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2018.08.18. Ilona Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 283,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Felrobbant egy fegyverraktár Szíriában, tucatnyi halott

Felrobbant egy fegyverraktár Szíriában, tucatnyi halott

Felrobbant egy lakóházban létesített fegyverraktár az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban vasárnap, a detonáció következtében legalább 12 ember meghalt és többtucatnyian eltűntek az összedőlt házak romjai alatt – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns aktivistahálózatra hivatkozva az MTI.

A hajnali, egyelőre ismeretlen okból történt robbanásban két épület dőlt romba az Idlíb tartomány északi részén található Szarmada nevű településen. A fegyverraktár egy lakóépületben volt, és egy olyan fegyvercsempész tartotta fenn, aki a Haját Tahrír as-Sám (HTS) nevű iszlamista szervezetnek dolgozik. A HTS az al-Kaida terrorszervezet egykori szíriai ágából alakult ki, és jelenleg Idlíb tartomány nagy részét ellenőrzés alatt tartja.

Tizenkét halálos áldozat a HTS harcosainak családtagjaiból került ki, de félő, hogy a számuk tovább emelkedhet, mert nagyon sok embert tartanak eltűntként nyilván.

Hirdetés

Az AFP francia hírügynökség helyszíni tudósítója szerint a fehérsisakosok néven ismert mentőosztag tagjai siettek a helyszínre, hogy kutassanak az áldozatok után. Közlésük szerint a halottak között vannak nők és gyerekek is.

Idlíb tartomány 2015-ben került az ellenzék kezére, ma már a kormány által visszahódított területek veszik körül. Az utóbbi időben a damaszkuszi kormányzat és orosz szövetségese fokozta a támadásokat a fegyveres ellenzéki erők és a dzsihadisták ellen a térségben. A feszült helyzetről készült összefoglalónkat itt olvashatja el:

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/08/12/sziria_idlib_fegyverraktar_robbanas/

Lehet, hogy érdekel...

Lecsaptak a világ legkeményebb drogbárójának laboratóriumára

Rekord mennyiségű kábítószert, ötven tonna metamfetamint foglalt le a mexikói tengerészgyalogság egy Sinaloa állambeli laboratóriumban, …