2020. január 23., csütörtökMa Zelma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
2020.01.23. Zelma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 336,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 313,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Félnek, hogy elönti őket a tenger? Mit izgulnak, majd szedhetnek nálunk gyümölcsöt

Hirdetés

Félnek, hogy elönti őket a tenger? Mit izgulnak, majd szedhetnek nálunk gyümölcsöt

Eléggé felbőszítette a kis csendes-óceáni szigetek lakóit és a környezetért aggódókat általában az ausztrál miniszterelnök-helyettes, amikor a tengerszint-emelkedéstől való félelmeiket a klasszikus gyarmati nemtörődömség, a rasszizmus és a fejlett gazdaság szempontjaival söpörte le egyetlen mondatban.

Hirdetés

Túl fogják élni, mert sok dolgozójuk idejön hozzánk gyümölcsöt szedni

mondta Michael McCormack, az ausztrál kormány második embere a kritikákra, hogy Ausztrália a térség vezető országaként sokkal többet is tehetne a klímaváltozás ellen, miközben Óceánia kis országainak a puszta túlélése is veszélyben van a globális felmelegedés miatt.

Michael McCormack

Michael McCormack

Fotó: Tracey Nearmy / Getty Images Hungary

McCormack főnöke, a magát klímaügyekben (is) pragmatikus figurának beállító, érdemi vállalásokban viszont nem túl buzgó miniszterelnök, Scott Morrison ezekben a napokban éppen a Pacific Islands Forumon próbálta megakadályozni, hogy a közösen elfogadott végső szövegben megemlítsék az ausztrál szénipart, mint fő kibocsátót.

Ön a gazdaságukkal és az ausztráliai helyzettel törődik, én viszont a népem megmentésével Tuvalun, ahogy mások az övéikért a többi szigeten

ordibált a fórumon ausztrál kollégájával a kis Tuvalu vezetője. Indulatát némileg érthetővé teszi, hogy a szigetország átlagos tengerszint feletti magassága alig két méter. Az előrejelzések szerint Tuvalu lehet az egyik első ország, amely a klímaváltozás miatt egyszerűen eltűnik a térképről.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/08/18/felnek_hogy_elonti_oket_a_tenger_mit_izgulnak_majd_szedhetnek_nalunk_gyumolcsot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lezuhant egy tűzoltó-repülőgép Ausztráliában, hárman meghaltak

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …