2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 316,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Félmillió fontot költ Salisbury a jó hírére az orosz idegméreg-támadás után

Hirdetés

Félmillió fontot költ Salisbury a jó hírére az orosz idegméreg-támadás után

Vészesen visszaesett a turizmus az angliai Salisburyben, miután idén márciusban orosz titkosügynökök a novicsok nevű katonai idegméreggel kíséreltek meg merényletet a városban – írja az Independent.

Az oroszok Szergej Szkripal exügynököt próbálták eltenni láb alól, de ez nem sikerült. Lebukniuk viszont sikerült, Oroszország egyre kínosabb hazugságokkal próbálta fedezni az elbénázott támadásért felelős két balféket, sikertelenül. A kudarc – más orosz lebukások mellett – végül oda vezetett, hogy a hírszerzés vezetőjét Putyin elnök személyesen kérte számon. Igor Korobjov tábornok ezután hamarosan elhunyt.

A botrány nyomán Európa szinte minden állama orosz hírszerzőket utasított ki; Magyarország a kivételek közé tartozott.

A turisták száma 12 százalékkal csökkent, ami arra késztette a városvezetést, hogy 500 000 fontot irányozzanak elő Salisbury imázsának javítására. A probléma leginkább a turistákból élő üzleteket érinti, ezért már korábban ingyenessé tették a parkolást a belvárosban. A közvélemény-kutatást már megkezdték, ezer polgárt kérdeztek meg arról, hogyan lehetne fellendíteni a forgalmat.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181208_Felmillio_fontot_kolt_Salisbury_a_jo_hirere_az_orosz_idegmeregtamadas_utan#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

May: Nincs meg a többség a brexitmegállapodás mögött, egyelőre nincs új szavazás

May: Nincs meg a többség a brexitmegállapodás mögött, egyelőre nincs új szavazás

Továbbra sincs meg a többség a kétszer már leszavazott, az EU-s kilépés feltételrendszerét rögzítő brexitmegállapodása …