2018. november 13., keddMa Szilvia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.11.13. Szilvia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 285,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Felgyújtották a Wittenbergben emlékműként kiállított menekültbárkát

Hirdetés

Felgyújtották a Wittenbergben emlékműként kiállított menekültbárkát

Ismeretlen elkövetők szombatra virradóra felgyújtottak Wittenbergben egy emlékműként kiállított menekültbárkát, amely komoly károkat szenvedett a lángoktól – írja az MTI.

A 15 méter hosszú bárka tavaly a reformáció emlékévében megrendezett világkiállításon művészeti tárgyként lett kiállítva a reformációt útjáró indító Luther Mártonról elhíresült városban, “A szabadság kapui” néven. A hajóval  2013 júniusában 244 menedékkérő kelt át Afrikából Európába. Útjuk Líbiából a Földközi-tengeren keresztül Szicília partjáig vezetett, és csodával határos módon mindannyian túlélték az utat.

A tűzben a bárka vezetőfülkéje teljesen megsemmisült, a hajótest pedig erősen megrongálódott. Az ügyben jelenleg nyomoznak a hatóságok, de egyelőre nem tudni, hogy szándékos támadásról, vagy egy elfajult csínyről van szó.

Hirdetés

Szombat reggel egyébként a hajótesten megtaláltak egy, a szélsőjobboldali Reconquista Germanica által is használt rúnát, de egyelőre nem tudni, hogy ez is szombatra virradóra került-e a hajóra, vagy már több napja rajta volt.

A város hírneve forog veszélyben. Ha beigazolódna, hogy valaki szándékosan gyújtotta fel a hajót, az mélypontot jelentene a város számára.

– nyilatkozta Torsten Zugehör, a város polgármestere, Ilse Junkermann evangélikus püspök pedig arról beszélt, hogy elborzasztja a célzatos erőszakcselekmény, amely az emberiesség és a felebaráti szeretet egy emlékműve ellen irányult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha
még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is
olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet
az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/11/10/wittenberg_menekult_emlekmu_felgyujt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Ripityára szedte az izraeli légierő a Hamász tévéépületét

Az izraeli légierő csapást mért hétfőn a Gázai övezetet irányító Hamász radikális iszlamista szervezet hivatalos …