2019. szeptember 16., hétfőMa Enikő napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.16. Enikő Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Fél óra alatt feldarabolták a meggyilkolt szaúdi újságírót

Hirdetés

Fél óra alatt feldarabolták a meggyilkolt szaúdi újságírót

Újabb hangfelvételek leiratait publikálta egy török lap a tavaly októberben az isztambuli főkonzulátuson meggyilkolt szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi kivégzéséről, amin állítólag hallani az újságíró utolsó szavait is, írja a BBC.

A felvételen a lap szerint azt hallani, ahogy a gyilkosság miatt a helyszínre érkező tizenöt fős különítmény egyik tagja, egy igazságügyi orvosszakértő azt mondja a kivégzés előtt álló újságíróról:

egy állat, amit fel kell áldozni.

Ahogy arról is beszél, hogy mindig holttestekkel dolgozik, tudja, hogy és milyen módokon kell azokat felvágni. Ezután hozzáteszi, hogy

Hirdetés

bár még meleg, nem kihűlt testtel sosem dolgozott, de egyszerűen megoldja ezt is.

Majd utasítást ad arra a többieknek, hogy amint ő végzett, a testrészeket csomagolják zsákokba, azokat bőröndökbe, és vigyék ki azokat a konzulátusról.

Amikor Hasogdzsi megérkezett a konzulátusra, az állítólagos felvétel szerint felinvitálták őt egy második emeleti irodába, de gyanússá vált neki a helyzet. Amikor elkezdték rángatni a karján, azt követelte, mégis mit csinálnak, engedjék el. Ezután a szaúdi trónörökös, Mohamed Bin Szalmán testőre szólal meg a felvételen, és azt mondja neki, azért vannak itt, hogy visszavigyék őt  Rijádba, Szaúd-Arábia fővárosába az Interpol utasítására, mire ő azt felelte, semmilyen körözés nincs ellene.

Ezután nem akart eleget tenni azoknak a kéréseknek, amiket az őt váró csoport követelt tőle, például nem akart üzenetet írni a fiának azzal az üzenettel, hogy ne kezdjen el aggódni érte akkor sem, ha eltűnne. Az újságírót a lap leirata szerint ezután bedrogozták.

A Sky News szó szerint idézi az utolsó szavait, amit a gyilkosainak mondott:

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/09/11/dzsamal_hasogdzsi_gyilkossag_szaud-arabia_hangfelvetel/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Korrupcióval vádolják az igazságügyi biztosjelöltet

Korrupcióval vádolják az igazságügyi biztosjelöltet

A L’Echo és a De Tijd belga napilapok szombati kiadásukban számoltak be arról, hogy áprilisban …