2020. augusztus 13., csütörtökMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ezer euró volt egy sikeres vizsga az eszéki jogi karon

Ezer euró volt egy sikeres vizsga az eszéki jogi karon

Vesztegetés miatt szabadságvesztésre ítélték az Eszéki Tudományegyetem Jogi Karának három professzorát, ismertette a december közepi horvátországi ítéletet a Jogifórum. A portál szerint a bírósági eljárás során beigazolódott, hogy a korrupció az egész eszéki jogi kart átszőtte.

A 17 vádlottas ügy vádirata szerint a professzorok többnyire ezer eurót kaptak a vizsgákért, ám az ügyészség szerint volt olyan vállalkozó, aki irodafelújítást és klímát adott a sikeres vizsgáért. Szintén a vádirat szerint voltak olyan hallgatók is, akik egyes tantárgyakat vizsga nélkül teljesítettek, cserébe pénzel, ajándékokkal és különféle szolgáltatásokkal fizettek.

A nyomozás során titkosszolgálati módszereket is bevetettek, a közvetítők és a professzorok közötti telefonbeszélgetéseket hallgattak le. Így az eljárás végén a a Zágrábi Megyei Bíróság 

  • Srecko Jelinic-t, az Eszéki Tudományegyetem Jogi Karának nyugdíjas professzorát 2,5 év […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/01/14/horvatorszag_eszek_jogi_kar_korrupcio_vesztegetes_itelet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Angliában új módszer szerint számolják a koronavírusos haláleseteket

Angliában új módszer szerint számolják az új koronavírus okozta haláleseteket, így számuk mintegy ötezerrel csökkent …