2020. augusztus 12., szerdaMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Exit poll: Iohannis mellett Dăncilă juthat az elnökválasztás második fordulójába

Exit poll: Iohannis mellett Dăncilă juthat az elnökválasztás második fordulójába

Cikkünk frissül.

A várakozásoknak megfelelően Klaus Iohannis mostani államfő nyeri a romániai elnökválasztás vasárnapi első fordulóját, mellett pedig az első exit pollok szerint az október elején megbuktatott Viorica Dăncilă szociáldemokrata miniszterelnök jut tovább a második fordulóba.

Az Adevarul.ro által közölt CURS-Avangarde exit pollja szerint Iohannis 39 százalékot érhet el, Dăncilă 22,5 százalékot szerezhet. A harmadik helyen a liberális USR-PLUS pártszövetség jelöltjét, Dan Barnát mérték 16,4 százalékkal.

A Victor Ponta volt baloldali kormányfő által is támogatott Mircea Diaconu 7,9 százalékot, a Traian Băsescu pártja által támogatott Teodor Paleologu 61, százalékot szerezhet. A Románia Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben Kelemen Hunort 3,9 százalékra jósolták, amivel jobb eredményt érne el a 2014-es 3,2 százalékához képest.

Előzetesen is Iohannis volt a toronymagas esélyese az első fordulónak, a valódi kérdés csak az volt, hogy milyen arányban végez az élen, és mellette ki jut majd tovább a két héttel később, november 24-én tartott második körbe.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/11/10/romania_elnokvalasztas_klaus_iohannis_viorica_dancila_barna_diaconu_kelemen_hunor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Minszk visszautasította a külföldi bírálatokat

Visszautasította a fehérorosz kormány azokat a külföldi bírálatokat, amelyeket azért kapott, mert a hatóságok erőszakot …