2019. március 21., csütörtökMa Benedek napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
2019.03.21. Benedek Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 314,00 Ft | USD: 275,00 Ft | CHF: 277,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Észak-Korea meg akarja tartani nukleáris technológiai tudását

Hirdetés

Észak-Korea meg akarja tartani nukleáris technológiai tudását

Észak-Korea nukleáris technológiai tudását meg akarja tartani, függetlenül attól, hogy ígéretet tett az Egyesült Államoknak atomprogramja felszámolására – jelentette ki a teheráni látogatáson tartózkodó Ri Jong Ho észak-koreai külügyminiszter, akit az iráni média idézett pénteken, írja az MTI.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető megerősítette Donald Trump amerikai elnöknek június 12-i szingapúri csúcstalálkozójukon, hogy elkötelezte magát a Koreai-félsziget “teljes atomfegyver-mentesítése” mellett. Ez azonban határidőket és feltételeket nem tartalmazó homályos ígéret volt, így messze van “a teljes, ellenőrizhető és visszafordíthatatlan” leszereléstől, amelyet az Egyesült Államok követel Phenjantól.

“Nukleáris technológiai tudásunkat megtartjuk, mert tudjuk, hogy az amerikaiak továbbra is ellenségesek lesznek velünk szemben” – jelentette ki Ri külügyminiszter, akit a konzervatív politikai körökhöz közel álló Mehr sajtóügynökség idézett.

Hirdetés

A külügyminiszter kedden érkezett Teheránba, azon a napon, amikor Washington újra bevezette büntetőintézkedéseit Irán ellen. Több magas rangú iráni politikussal találkozott, közöttük hivatali kollégájával, Mohamed Dzsavád Zaríffal és Haszan Róháni államfővel.

“Nem könnyű boldogulni az amerikaiakkal” – jelentette ki Ri, amikor Ali Laridzsáni parlamenti elnökkel találkozott. Megerősítette, hogy Phenjan célja a félsziget teljes atomfegyver-mentesítése. Hozzátette azonban, hogy ehhez az amerikaiaknak is teljesíteniük kellene vállalásaikat, amit viszont szerinte nem akarnak. Laridzsáni erre így reagált: “Az amerikaiak szép szavakat mondanak és fényes jövőt ígérnek, amikor tárgyalnak, de amikor a tetteken volna a sor, akkor nem teljesítik vállalásaikat.”

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/08/10/eszak-korea_meg_akarja_tartani_nuklearis_technologiai_tudasat/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Merkel is megszólalt a Brexit halasztásáról

Merkel is megszólalt a Brexit halasztásáról

Lehet szó a brit uniós tagság március 29-re tervezett megszüntetésének rövid távú halasztásáról, de ehhez …