2018. október 19., péntekMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2018.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Érvénytelen lett a népszavazás, nem kaszálták el a melegházasságot Romániában

Hirdetés

Érvénytelen lett a népszavazás, nem kaszálták el a melegházasságot Romániában

Nem kerülhet be a román alaptörvénybe az a módosítás, amely szerint a család egy férfi és egy nő házasságán alapul, mivel az erről rendezett kétnapos népszavazáson a részvétel nem érte el az érvényességi küszöböt, írja az MTI.

A központi választási bizottság (BEC) vasárnap este közzétett becslése szerint szombaton és vasárnap országszerte 3 millió 732 ezer választópolgár járult az urnákhoz, vagyis a választói névjegyzékben szereplők 20,41 százaléka.

A referendum akkor lett volna érvényes, ha a választói névjegyzékben szereplők legalább 30 százaléka leadta volna voksát.

Hirdetés

Pár nappal ezelőtt a közvéleménykutatók sikert jósoltak a népszavazásnak, igaz, csak pár százalékponttal.

A családot “egy férfi és egy nő önkéntes elhatározással létrehozott házasságaként” meghatározó, az azonos neműek házasságkötésének legalizálását ellehetetlenítő törvénytervezetet – egy polgári kezdeményezés alapján – szeptemberben fogadta el a román szenátus. A hatályos román alkotmányban “a házastársak önkéntes elhatározással létrehozott házassága” szerepel. A külföldön kötött melegházasságokat Románia idén szeptember óta törvényesen elfogadja.

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/07/ervenytelen_lett_a_nepszavazas_nem_kaszaltak_el_a_meleghazassagot_romaniaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Trump a hadsereggel záratná le a mexikói határt

Trump a hadsereggel záratná le a mexikói határt

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön kilátásba helyezte, hogy lezárja az Egyesült Államok déli határát, és …