2019. július 20., szombatMa Illés napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.20. Illés Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ennél már nincs lejjebb: Macron egy munkást alázott meg

Hirdetés

Ennél már nincs lejjebb: Macron egy munkást alázott meg

Emmanuel Macron bármerre is megy Franciaországban, mindenhol az emberek dühe és indulatai fogadják. Csütörtök délelőtt egy munkás kérdezte a valóságról a francia elnököt, aki egyszerűen lehülyézte a kétkezi dolgozót. Délután egy választó azt mondta az elnöknek, hogy nem fogja kitölteni az ötéves mandátumát, mire Macron köpni-nyelni nem tudot. A francia elnök hónapok óta botrányt botrányra halmoz, ennek eredményeképpen az V. Köztársaság történetében senki nem volt ilyen népszerűtlen.

Franciaország minden nap egy újabb Macron botrányra ébred. Még fel sem dolgozták azt a sokkot, amit az internacionalista, bevándorláspárti köztársasági elnök okozott azzal, hogy lényegében rehabilitálta Pétain marsalt, a nácikkal szövetkező, fasiszta Vichy rezsimet működtető kollaboránst. máris itt a legújabb botránya: egy gyárlátogatás során egy gyári munkást alázott meg a bevándorlási párti, marxista Macron.

Munkást alázott meg a bevándorláspárti Macron

Csütörtök reggel Macron egy Renault üzembe látogatott a francia-belga határon fekvő Maubege városába, a Renault elnök-vezérigazgatójának kíséretében. Épp gratulált a munkásoknak a legújabb egymilliárd eurós elektromos autófejlesztési projektért, amikor egy szakszervezeti tag megkérdezte Macront, hogy mit gondol a vásárlóerő csökkenéséről.

Emmanuel Macron francia elnök egy munkást is megalázott a Renault maubeuge-i gyárában tett látogatása közbenForrás: MTI/AP/Francois Mori

“Nem örülünk önnek itt” mondta a munkás egyenesen és hozzátette, hogy amit a munkások elértek, azt Macron nélkül tették. Macron politikája szerinte “befagyasztotta” a vásárló erőt. Ezt követően süketek párbeszéde következett, ugyanis Macron, mint egy király, aki épp az udvartartása előtt beszél, magához intette a munkást, ahelyett, hogy oda ment volna hozzá. A munkás persze nem volt hajlandó kimenni és Macronnak hódolni, távolról kiáltoztak egymásnak. A videóból nem derül ki, hogy a munkások saját kollégájukat, vagy inkább Macront fütyülték ki, mindenesetre a furcsa párbeszédnek Macron cinikus megjegyzése vetett véget: “maga tényleg nevetséges” mondta a munkásnak. Később egy TV csatornának sikerült elérnie a munkást, aki elmondta a kamerák előtt is, hogy “Macron egy megalkuvó és semmi keresni valója nincs itt”.

Hirdetés

“Ön egy csaló!”

Ugyanaz nap egy másik incidens is történt a francia Ardennekben: a videón jól érthetően egy francia polgár azt mondja a bukott szocialista miniszterből bevándorlás párti köztársasági elnökké vált Macronnak, hogy” egy csaló és hogy nem fogja kitölteni az 5 éves mandátumát”.

Macron reagálni sem tudott. Ebből is látszik, hogy Macron bármerre is megy Franciaországban, mindenhol az emberek dühe és indulatai fogadják. Más a hangulat a való életben, mint a Karib szigeteken, ahol félmeztelen bűnözőkkel lehet szelfit készíteni!

Soha nem látott mélységben van Macron

Mint arról korábban beszámoltunk, még nem volt olyan népszerűtlen elnöke Franciaországnak az V. köztársaság alatt, mint Emmanuel Macron. Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője szerint a francia elnök 2017 tavaszán nagyon sikeres volt, “dinamizmusával” elsöpört mindent, de később beleütközött a kormányzás nehézségeibe. A bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti Macron akkor annak köszönhette sikerét, hogy ellenfele Marine Le Pen, a radikális Nemzeti Front (új nevén: Nemzeti Tömörülés) vezetője volt és így az államfőválasztás második fordulójában valamennyi párt felsorakozott Macron mellett.

Az Ipsos által végzett legújabb közvélemény-kutatás alapján a francia kormánypárt, Macron Köztársaság lendületben (LREM) nevű liberális mozgalma és a Marine Le Pen vezette Nemzeti Tömörülés (RN) nagyjából fej-fej mellett végezne, ha a napokban tartanák az európai parlamenti választásokat. Sőt, a felmérésben Le Pen pártja most először már a vezetést is átvette. Az RN ugyanis 21 százalékon áll, míg a LREM csak 19 százakot kapna.

Forrás:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181109-macron-egy-munkast-alazott-meg.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Annál is melegebb volt június végén Franciaországban, mint eddig hittük

Annál is melegebb volt június végén Franciaországban, mint eddig hittük

Támogatóinknak köszönhetően több száz emberrel beszélhettünk vidéki riportjaink során. Megdőlt a hőség abszolút rekordja Franciaországban: …