2019. február 24., vasárnapMa Mátyás napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.02.24. Mátyás Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 317,00 Ft | USD: 280,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ellopott a seattle-i reptérről egy repülőt egy férfi, másfél óra trükközés után lezuhant vele

Hirdetés

Ellopott a seattle-i reptérről egy repülőt egy férfi, másfél óra trükközés után lezuhant vele

Ellopott egy utasszállító gépet egy reptéri dolgozó Seattle-ben, majd lezuhant vele egy közeli szigeten – írja a The Seattle Times.

A férfi engedély nélkül szállt fel helyi idő szerint még pénteken a Seattle-Tacoma Nemzetközi Repülőtérről, ezért F15-ös vadászgépekkel rögtön a nyomába szegődtek. A helyi seriff elmondta, nem terroristaakcióról van szó, terroristák ugyanis nem szoktak hurkokat tenni a víz felett.

A gép a Horizon Air egy 78 üléses Q400-as gépe volt, a férfi pedig a cég közlése szerint Horizon Air 29 éves alkalmazottja, a földi kiszolgáló személyzetből.

A gép és az irányítótorony közti beszélgetésből kiderült, hogy a férfi tankolt valamennyi üzemanyagot a gépbe, mielőtt felszállt vele. Nagyon izgatott volt, és meglehetősen nemtörődöm, az irányítótoronynak azt mondta, nem érti a szakszavakat, amiket mondanak neki, mert nem pilóta, de nagyon helyeselt, hogy távol tartsák tőle az éppen landolni készülő gépeket, mert mint mondta “nem akarom elcseszni mindenki más napját”.

Hirdetés

Nem sokkal később a férfi aggódni kezdett amiatt, hogy nagyon gyorsan fogyott az üzemanyag, mint mondta, nem gondolta volna, hogy a felszállás ennyit igénybe vesz. Ekkor az irányítótorony megpróbált neki landolási helyet keresni, de az elsőnek ajánlott katonai reptérre nem volt hajlandó leszállni, majd arról kezdett beszélni, hogy ezért valószínűleg egy életre bebörtönzik, bár az irányítók próbálták rávenni, hogy előbb legalább szálljon le.

A férfi egy ponton felvetette azt is, hogy ha sikerül letennie a gépet, akkor biztos felajánlanak neki egy állást pilótaként, és azt is elmondta, bízik abban, hogy sikerül, mert játszott ilyen videójátékokat.

Később bocsánatot is kért, azt mondta, sok ember törődik vele, akik ki fognak akadni, ha meghallják, hogy ezt tette, ezért szeretne bocsánatot kérni mindegyiküktől. “Csak egy összetört srác vagyok, nincs ki mind a négy kereke, azt hiszem. Én se igazán tudtam ezt eddig” – mondta magáról.

Az utolsó beszélgetés a torony és a férfi között arról szólt, hogy a férfi bejelentette, kezdenek leállni a motorok, mire a torony azt javasolta neki, hogy tartsa a gépet alacsonyan a tenger felett.

A gép végül egy Seattle-höz közeli, mindössze 20 ember által lakott szigeten zuhant le másfél órával a felszállás után. A férfi valószínűleg meghalt, de más nem sérült meg.

Forrás: http://hvg.hu/elet/20180811_Ellopott_a_seattlei_repterrol_egy_repulot_egy_ferfi_masfel_ora_trukkozes_utan_lezuhant_vele#rss

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Megérkezhetett Kínába Kim Dzsong Un a páncélvonatában

Megérkezhetett Kínába Kim Dzsong Un a páncélvonatában

Áthaladt az észak-koreai-kínai határon az a páncélozott vonat, amellyel valószínűleg Kim Dzsong Un észak-koreai vezető …