2019. október 22., keddMa Előd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.10.22. Előd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elítélték Benjamin Netanjahu feleségét közpénzzel való visszaélésért

Hirdetés

Elítélték Benjamin Netanjahu feleségét közpénzzel való visszaélésért

Egy izraeli bíróság bűnösnek mondta ki az elnök feleségét, Sara Netanjahut közpénzzel való visszaélés bűncselekményében, mivel Netanjahu rendszeresen rendelt luxuséttermekből ételt az elnöki rezidenciára, összesen 14 millió forint értékben, annak ellenére, hogy a rezidencia egy hivatásos szakácsot is foglalkoztat – írja a CNN.

Néhány napja írtuk meg, hogy Sara Netanjahu elfogadott egy vádalkut, így csak az enyhébb bűncselekményben ítélték el: a rendőrség bizonyítékai alapján csalással és hivatali visszaéléssel vádolták, de az alku értelmében Netanjahu kevésbé súlyos bűncselekmény elkövetését ismeri el, miszerint szándékosan kihasználta egy másik ember hibáját. A mostani ítélet is erről szól.

Sara Netanjahu mindezért 55 ezer sékelnyi (4,4 millió forintnyi) büntetést kell, hogy megfizessen. A bűnös rövid közleményében annyit közölt az ítélet után: “Már eleget szenvedtem.”

Netanjahu és Ezra Saidoff, a rezidencia korábbi vezetője a 14 millió forint értékű ételt közpénzből fizették ki, ami illegális az izraeli törvények szerint, hiszen a rezidencia szakácsát épp azért alkalmazzák, hogy főzzön a miniszterelnök, a családja és a vendégei számára.

Hirdetés

Az ügyész azt mondta az ítéletről: “Ennek az ítéletnek az a jelentősége, hogy kimondja, 

ha egy pozícióban lévő ember a közpénzeket kezeli, nem teheti azt, amit csak szeretne. Éveken keresztül jelentős közpénzeket költeni a törvények szabályozása ellenében bűncselekménynek számít.”

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/06/16/eliteltek_benjamin_netanjahu_feleseget_sara_netanjahut_kozpenzzel_valo_visszaelesert/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kigyulladt egy hatalmas konferenciaközpont Új-Zélandon

Kigyulladt egy hatalmas konferenciaközpont Új-Zélandon

A független újságírás azt jelenti, hogy szabad világban élünk. Támogass te is! Hatalmas tűz keletkezett …