2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Elfogták az utrechti lövöldözőt

Hirdetés

Elfogták az utrechti lövöldözőt

Cikkünk folyamatosan frissül.

Több órás hajsza után elfogták a 37 éves Gökmen Tanist, akit azzal gyanúsít a holland rendőrség, hogy délelőtt agyonlőtt három embert egy utrechti villamoson – jelentették be sajtótájékoztatón.

A Törökországban született férfit délelőtt óta keresték, autóját már korábban megtalálták és házkutatásokat is tartottak a környéken, ahova menekülhetett.

© MTI / EPA / ANP / Robin Van Lonkhuijsen

Hirdetés

Az Anadolu török hírügynökség úgy tudja, hogy a férfi családi okokból lövöldözhetett, de a holland rendőrség ezt nem erősítette meg. A hatóságok továbbra sem tartják kizártnak a terrorista indítékot. A sajtótájékoztatón az ügyészség azt közölte, hogy a férfit terrorista indítékból elkövetett emberöléssel gyanúsítják, az AD holland internetes lap viszont „becsületgyilkosságról” beszél.

A holland városban a fegyveres délelőtt 10:45 körül egy villamoson nyitott tüzet az emberekre, majd elmenekült. A gyanúsítottnak a rendőrség szerint jelentős bűnlajstroma volt. Korábban nemi erőszakkal, valamint 2013-ben fegyverrel elkövetett emberöléssel is gyanúsították. Az elmúlt években rablás, bolti lopás és ittas járművezetés miatt nyomoztak ellene, de azért is, mert leköpött egy férfit.

Holland lapoknak nyilatkozó szemtanúk szerint a férfi a villamoson kezdett vadul lövöldözni. A Sun információi szerint az egyik áldozatot két villamoskocsi között, a vágányokon találtak meg. A BBC tudósítása szerint a tettes autóval távozott, három rendőrhelikopter is a levegőbe emelkedett a keresés során.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20190318_Elfogtak_az_utrechti_lovoldozot#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Korrupció gyanújával áll bíróság elé Nicolas Sarkozy

Korrupció gyanújával áll bíróság elé Nicolas Sarkozy

A francia semmítőszék végleg jóváhagyta a párizsi büntetőbíróság azon döntését, amely alapján befolyással való üzérkedés …