2018. november 15., csütörtökMa Albert, Lipót napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
2018.11.15. Albert, Lipót Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 322,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 283,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egyre több gyerek fullad a vízbe, mert a szülő mobilozik a parton

Hirdetés

Egyre több gyerek fullad a vízbe, mert a szülő mobilozik a parton

Háromszázan fulladtak vízbe csak az idén Németországban, és egyre több köztük a gyerek. A német életmentő szövetség szerint ennek az az oka, hogy a szülők a mobiljaikkal vannak elfoglalva, felügyelet nélkül hagyva a gyerekeket.

Figyelmeztetést adtak ki a szülőknek, nagyszülőknek, hogy ha a gyerek a vízbe megy, rakják le a telefonjukat. Azt tapasztalják napi szinten, hogy a szülők egy része úgy tekint a medencére, mint egy óvodára, ahova bemegy a gyerek, és már nem is kell rá figyelni többé. Régebben a szülüők, nagyszülők sokkal többet voltak a gyereekkel a medencében, most viszont egyre többen elkezdik babrálni a telefonjukat, nem figyelnek.

Hirdetés

De nemcsak ez, hanem az is a fulladásos esetek megnövekedéséhez vezetett, hogy az iskolákban egyre kevesebb időt fordítanak arra, hogy megtanítsák a gyerekeket úszni.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/08/15/vizbe_fulladt_gyerek_szulo_mobiltelefon/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már 50 halálos áldozata van a kaliforniai tűzvésznek

Már 50 halálos áldozata van a kaliforniai tűzvésznek

Több mint kétszáz embernek veszett nyoma a Kaliforniát sújtó tűzvésznek, a hatóságok csütörtökön este hozzák nyilvánosságra …