2018. december 15., szombatMa Valér napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.15. Valér Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egymilliót kaphat a férfi, aki 17 évet volt börtönben hasonmása helyett

Hirdetés

Egymilliót kaphat a férfi, aki 17 évet volt börtönben hasonmása helyett

A kansasi Richard Anthony Jones 1999-ben ítélték el egy olyan fegyveres rablásért, amit nem ő követett el. A férfi megkönnyebbült, amikor tavaly megtalálták a valódi rablót, aki egyébként kiköpött mása.

Richard Anthony Jones 17 éven át harcolt az igazáért, mire a bíróság hajlandó volt újra meghallgatni a fegyveres rablás szemtanúit. Az ügyet bonyolította, hogy a helyszínen találtak ugyan ujjlenyomatokat és DNS-mintákat, de egyik sem mutatott egyezést a férfiével. Jonest egyébkéntaz alapján ítélték el, hogy a szemtanúk megerősítették: őt látták a helyszínen.

Idővel azonban kiderült, él Kansasben egy másik Richard nevű férfi is, aki ráadásul szinte ugyanúgy néz ki, mint a rablásért elítélt férfi. Jonest végül kiengedték a börtönből – idézte fel a Metro.

A kétgyeres apa, akinek a börtönben töltött idő alatt a lányai is felnőttek, most akár milliós kártérítésre is számíthat. Elvettek egy darabot az életemből, amit már senki sem fog tudni visszahozni. Próbáltam ez idő alatt is apaként viselkedni, de nagyon nehéz volt az életünk, amikor lecsuktak – mondta.

Hirdetés

Jones 1 millió dollárt követel.

Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180904-karteritest-kaphat-a-ferfi-aki-17-evet-volt-bortonben-hasonmasa-helyett.html

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Bosszúból ölhettek mérgezett rizzsel egy hindu templomban

Bosszúból ölhettek mérgezett rizzsel egy hindu templomban

11 ember meghalt, 93 kórházba került az Indiai Karnataka államban egy templomi szertartás után. 23 …