2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy szélsőjobbos újságíró lehet a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elleni támadás értelmi szerzője

Hirdetés

Egy szélsőjobbos újságíró lehet a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elleni támadás értelmi szerzője

Manuel Ochsenreiter német újságíró, a bevándorlásellenes német AfD párt egyik tanácsadója adott utasítást és pénzt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség ungvári irodájának tavalyi megtámadására – írja a 444 az ügy egyik lengyel vádlottja, a 28 éves Michal Prokopowicz állításaira hivatkozva.

Prokopowicz az egyike annak a három, szélsőjobboldali csoporthoz tartozó lengyel állampolgárnak, akik tavaly februárban felgyújtották az Ungvár belvárosában található magyar kulturális irodát.

Kijev és Budapest viszonya az ukrán nyelvtörvény miatt korábban sem volt súrlódásmentes, a februári támadás csak még nagyobb indulatokat szült. Szijjártó Péter külügyminiszter akkor be is kérette az ukrán nagykövetet, majd azt hangoztatta, hogy “a szélsőséges politikai eszmék előretörőben vannak” Ukrajnában.

Az ukránok azonban azt mondják, a támadást valójában Moszkva szervezte, mert tovább akarták élezni vele az amúgy is feszült magyar–ukrán viszonyt.

Hirdetés

Prokopowicz vallomása szerint Manuel Ochsenreiter német újságírótól kapott utasítást és pénzt, hogy gyújtogassanak. Ochsenreiter ügyvédje a Radio Free Europe-nak adott nyilatkozata szerint az ügyfeléről szóló állítások hamisak, és nincs tudomása arról, hogy az újságírót bármivel is megvádolták volna.

Az 1976-ban Baden-Württemberg tartományban született, marketingkommunikációs végzettséggel rendelkező Manuel Ochsenreiter az orosz propagandamédiumok, a Russia Today és a Sputnik News egyik leggyakoribb szereplője, ha Németországról kell valamit szakérteni – írja róla az Azonnali.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20190114_Egy_szelsojobbos_ujsagiro_lehet_a_Karpataljai_Magyar_Kulturalis_Szovetseg_elleni_tamadas_ertelmi_szerzoje#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A német köztévé szerint Magyarország demokráciájának ártottak az uniós pénzek

A német közszolgálati ZDF Zoom+ című szerda esti adásában azt a kérdést feszegették, hogy ártanak-e …