2019. január 20., vasárnapMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 318,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy szaúdi ellenzéki azt állítja, Rijád lehallgatta beszélgetéseit az eltűnt újságíróval

Hirdetés

Egy szaúdi ellenzéki azt állítja, Rijád lehallgatta beszélgetéseit az eltűnt újságíróval

Újabb szál került elő a szaúdi újságíró, Dzsamál Hasogdzsi eltűnésével kapcsolatban: egy Kanadában élő szaúdi ellenzéki azt állítja, hogy lehallgatták az újságíróval folytatott beszélgetését. Omar Abdul-Azíz szerint Rijád feltörte a telefonját, amelyen a torontói egyetem olyan kémprogramot talált, amelyet kizárólag kormányok vásárolhatnak meg.

Abdul-Azíz szerint más, Kanadában, az Egyesült Államokban, Törökországban és Szaúd-Arábiában élő ellenzékiekkel folytatott beszélgetéseit is lehallgatták. A férfi az elmúlt hónapban több projektben dolgozott együtt Hasogdzsival, többek között egy olyan kampányban, amely a közösségi hálókon szembeszállt a rijádi rendszer propagandájával. Hasogdzsi akkor támogatta a projektet, Abdul-Azíz viszont attól tart, hogy éppen ez lehetett a veszte.

A szaúdi abszolút monarchiát élesen bíráló Hasogdzsinak október 2-án veszett nyoma, miután felkereste a szaúdi főkonzulátust Isztambulban. A török hatóságok szerint a külképviseleten meggyilkolták, de Rijád tagadja ezt, szerintük az újságíró épségben elhagyta az épületet, és utána tűnt el. Menyasszonya viszont az épületnél várta, és azt mondja, Dzsamál Hasogdzsi nem hagyta el a főkonzulátust.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181015_Egy_szaudi_ellenzeki_azt_allitja_Rijad_lehallgatta_beszelgeteseit_az_eltunt_ujsagiroval#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Két nappal a balesete után újra volán mögé ült Fülöp herceg

Rendőrségi intésben részesült a brit uralkodó férje, aki alig két nappal meglehetősen súlyos autóbalesete után, …