2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Egy jelentés szerint komoly problémák vannak az UNAIDS vezetőségében

Hirdetés

Egy jelentés szerint komoly problémák vannak az UNAIDS vezetőségében

Pénteken zárult le az ENSZ AIDS-ellenes szervezete, az UNAIDS által korábban megrendelt vizsgálat, a független bizottság pedig megállapította, hogy a szervezet jelenleg válságban van a vezetőségben jelentkező folyamatos zaklatás, és a hatalommal való visszaélés miatt – írja a CNN.

A UNAIDS azért döntött a vizsgálat mellett, mert idén több helyről is elég komoly vádak érték a vezetést: a CNN exkluzív anyagot közölt az akkori igazgatóhelyettesről, amelyben három nő vádolta meg őt szexuális zaklatással, emellett pedig a jelenlegi igazgatóról, Michel Sidibéről sem festett túl jó képet a cikk.

A UNAIDS igazgatója egy patriarchális kultúrát hozott létre a szervezetnél, ami tolerálta a zaklatást és a hatalommal való visszaélést, a beszélgetéseink során pedig kategorikusan tagadta, hogy felelős lenne a szervezetnél uralkodó körülményekért.

– írta jelentésében a független bizottság.

Hirdetés

A jelentés elkészítésében egyébként a szervezetnél dolgozók több mint hatvan százaléka részt vett, és közel felük vélekedett úgy, hogy a UNAIDS nem képes megakadályozni a szervezeten belül zajló zaklatást. Emellett az is kiderült, hogy ha valaki panaszt is tesz, az ügye lassan fog rendeződni, valószínűleg nem is hoz érdemi eredményt és arra is van esély, hogy kiszivárog.

A UNAIDS szóvivője a CNN-nek elmondta, a vezetőség tisztában van azzal, hogy nincs minden rendben a szervezetnél, így a vezetői szinten sem, és még rengeteget kell dolgozniuk, hogy ez a probléma megoldódjon.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/07/ensz-aids-hiv-michel-sidibe-szexualis-zaklatas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Lavina sodort el túrázókat Svájcban

Egy túrázó meghalt, amikor vasárnap elsodorta a lavina az Alpokban, Svájc délnyugati részében – írja …