2019. december 10., keddMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Dániában kioszották az első nikáb viselésért járó bírásgot

Hirdetés

Dániában kioszották az első nikáb viselésért járó bírásgot

Alig pár napja van érvényben, de a dán rendőrség ki is osztotta az első 1000 koronás (nagyjából 50 ezer forintos) bírságot, miután egy nő az arcát elfedő nikábot hordott, amit egy májusban elfogadott, és augusztus elsejétől érvényben lévő törvény tilt Dániában. 

Hosholm városában egy bevásárlóközponthoz riasztották a rendőrséget augusztus 3-án, pénteken, miután egy 28 éves nő egy másik nővel verekedett, aki le akarta szedni a nő fejéről az arcát eltakaró fejfedőt. 

A kiérkező rendőr szerint a nikáb lekerült a nőről, de mire kiértek, a 28 éves nő visszavette. A rendőrök fotót készítettek, valamint elkérték a bevásárlóközpont kamerafelvételeit, és választás elé állították a nőt, hogy vagy leveszi a nikábot, vagy büntetést fizet. A nő az utóbbit választotta. 

Hirdetés

Az akár 10,000 koronás (500 ezer forint) bírsággal is járó törvény körül folyamatosak a tiltakozások. Míg az egyik oldal szerint az arc és az arckifejezés elválaszthatatlanul hozzátartozik az ember személyiségéhez, és segít az integrációban, addig a másik oldalon álló emberjogi szervezetek szerint a törvény a nők jogait és a vallásszabadságot sértik, valamint önbíráskodásnak a melegágya, miután számos országban, ahol a törvény érvényben van, rendszeressé váltak nők elleni rasszista támadások, akár egy arcot nem elfedő sál viseléséért is. 

(via The Guardian)

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/08/04/daniaban_kioszottak_az_elso_nikab_viselesert_jaro_birasgot/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az új Bizottság sem tehet csodát menekültügyben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …