2019. november 22., péntekMa Cecília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 333,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.11.22. Cecília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 333,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Csak a brit előrehozott választások után akarnak publikálni egy titkosszolgálati jelentést az orosz befolyásról

Hirdetés

Csak a brit előrehozott választások után akarnak publikálni egy titkosszolgálati jelentést az orosz befolyásról

Egy hete dagad egy botrány Nagy-Britanniában, amit az okoz, hogy létezik egy egyelőre titkos titosszolgálati jelentés az országban tapasztalható orosz befolyásról, amit a brit kormány a brexit szempontjából sorsdöntő előrehozott választások előtt nem akar nyilvánosságra hozni – írja a BBC.

Hirdetés

A brit parlament Hírszerzési és Biztonsági Tanácsa szerint teljesen rendben van, hogy csak a december 12-ére kiírt választás után hozzák nyilvánosságra a jelentést, ez még bőven belefér, nem számít az információk visszatartásának.

Mások viszont követelik, hogy ha elkészült a jelentés, akkor mihamarabb hozzák nyilvánosságra annak a tartalmát. A Sunday Times például vasárnap megnevezett kilenc orosz üzletembert, akik az elmúlt években pénzzel támogatták a brit Konzervatív Pártot.

Azért nehéz tisztán látni egyelőre a történtekben, mert csak nagyon kevés embernek van hozzáférése a kérdéses dokumentumhoz, akinek pedig az, az egyelőre nem szólalt meg. De a Sunday Times cikke bizonyosan nyomást helyezett a kormányra, amennyiben tisztázni szeretné a cikkben megfogalmazott állításokat az orosz párttámogatásokról.

A jelentésről annyit tudni, hogy a klasszikus kémkedésen felül azt is vizsgálja, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/11/10/nagy-britannia_orosz_befolyas_titkosszolgalati_jelentes_nem_hozzak_nyilvanossagra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Donald Trump szerint Irán az internet felfüggesztésével rejteget valamit a világ elől

Haszán Róháni iráni elnök szerdán jelentette be, hogy sikerült véget vetni napok óta tartó zavargásoknak, …