2020. január 20., hétfőMa Sebestyén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 312,00 Ft
2020.01.20. Sebestyén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 335,00 Ft | USD: 301,00 Ft | CHF: 312,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Civilben is viperával fognak járni a hongkongi rendőrök

Hirdetés

Civilben is viperával fognak járni a hongkongi rendőrök

Viperával szerelik fel a rendőröket Hongkongban, hogy akár civilben is gyorsan reagálhassanak az erőszakos cselekményekre – jelentette be kedden John Ce rendőrfőnök. 

Ce szerint a rendőrség tiszteletben tartja a lakosság szólás- és véleménynyilvánítási szabadságát, de arra kért mindenkit, hogy a közbiztonság érdekében békésen és észszerű módon éljen ezekkel a jogokkal,í írja az MTI.

Az intézkedést feltehetőleg az immáron három hónapja tartó tömegtüntetések eredményezték, amelyek az erősödő Pekingi befolyás miatt robbantak ki. Hongkong 1997-ben tért vissza Kínához a brit gyarmati uralom alól, és az egy ország, két rendszer elve alapján bizonyos demokratikus jogokat élvez. Az elmúlt években azonban sok hongkongi aggodalommal figyeli, ahogy Peking egyre jobban növeli befolyását a városban, egyúttal csorbítja az ott lakók szabadságát.

Hirdetés

Rohamrendőrök oszlatják a rendőri túlkapások elleni tüntetést Hongkong belvárosában

Rohamrendőrök oszlatják a rendőri túlkapások elleni tüntetést Hongkong belvárosában

Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

A tüntetések közvetlen kiváltója egy olyan törvénytervezet volt, amelynek értelmében bűnügyi eljárás esetén a gyanúsítottakat kiadhatták volna Kínának. Bár a tervezetet már visszavonták, a demonstrálók a szükségtelenül brutális rendőrségi akciók független kivizsgálását követelik.  Emellett a tüntetésekkel összefüggésben őrizetbe vettek szabadon engedéséért, a velük szemben felhozott “lázadás” vádjának eltörléséért, illetve a demokratikus választások feltételeinek megteremtéséért is küzdenek. 

Az utóbbi időben a rendőrség többször is emberi jogi szempontból megkérdőjelezhető módon lépett fel a tüntetőkkel szemben. A demonstrálók emiatt arra kérték az Egyesült Államok konzulátusát, hogy szólítsák fel az amerikai […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/09/10/hongkong_tuntetesek_peking_kina_rendorseg_vipera_emberi_jogok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több tucat rab szökött meg egy paraguayi börtönből

Az igazság ismerete nélkül nem lehet jó döntéseket hozni. Ez a lehetőség mindenkinek jár. Támogass …