2019. március 20., szerdaMa Klaudia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 313,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
2019.03.20. Klaudia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 313,00 Ft | USD: 276,00 Ft | CHF: 276,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Chemnitzi migránsterror: újabb migránst keresnek

Hirdetés

Chemnitzi migránsterror: újabb migránst keresnek

Újabb gyanúsítottat keresnek a németországi Chemnitzben kezdődött tüntetéssorozatot kiváltó emberölés ügyében. A gyanúsított egy iraki migráns. Az emberöléssel eddig két férfit gyanúsítottak meg, az egyiket szíriai, a másikat iraki állampolgárként azonosították. A két héttel ezelőtt történt támadás óta rendszeresek a tüntetések a városban.

Újabb gyanúsítottat keresnek a németországi Chemnitzben kezdődött tüntetéssorozatot kiváltó halálos késelés ügyében – közölte az ARD. Hans Strobl Szászország tartományi főügyész a drezdai tartományi gyűlésben elmondta, hogy egy Irakból származó migránst keresnek, és a chemnitzi városi bíróság utasítására nyilvános körözést adtak ki ellene. Az emberöléssel eddig két férfit gyanúsítottak meg, az egyiket szíriai, a másikat iraki állampolgárként azonosították. Az ARD beszámolója szerint most ellenőrzik személyazonosságukat.

Õk a gyanúsítottak

Az egyik gyanúsított, Alaa S. a szövetségi belügyminisztérium tájékoztatása szerint szíriai állampolgárságot adott meg, amikor 2015 szeptemberében a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) személyes meghallgatás nélküli – egy nyomtatvány kitöltésén alapuló – menedékjogi eljárást folytatott az ügyében és megadta neki a menedékjogot. A BAMF felülvizsgálja az eljárást és ellenőrzi a megadott adatok valódiságát – közölte a belügyminisztérium.

A másik gyanúsított, Yousif A. a menedékjogi eljárása során tartott meghallgatásán benyújtott egy iraki személyi igazolványt és több más dokumentumot, amelyek rossz minőségű hamisítványnak bizonyultak.

Hirdetés

A migránsok bűncselekménye óta rendszeresek a tüntetések ChemnitzbenForrás: MTI/AP/Jens Meyer

Nem volt zökkenőmentes a kommunikáció

Horst Seehofer belügyminiszter elmondta, hogy az ügyben nem volt zökkenőmentes a hatóságok közötti kommunikáció, ezért lekésték azt a határidőt, amelyen belül a migránst visszajuttathatták volna Bulgáriába, hogy ott folytassák le menedékjogi eljárását. A miniszter arról is beszélt, hogy túl sokáig tartott a Yousif A. által benyújtott iratok ellenőrzése, ami annak tulajdonítható, hogy a BAMF-nak nincs elég szakembere erre a feladatra. A tárca időközben megkezdte az erőfeszítéseket azért, hogy ne legyenek ilyen gondok a menekültügyi hivatalnál – mondta.

Az augusztus 26-ra virradóra történt késelés áldozata egy 35 éves német férfi, az első két gyanúsítottat másnap előzetes letartóztatásba helyezték. Az eset demonstrációk sorozatához vezetett a szászországi városban.

Forrás: http://www.origo.hu/nagyvilag/20180904-ujabb-gyanusitottat-keresnek-a-nemetorszagi-chemnitzben.html

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egy amerikai állam a pedofil papok miatt beperelte a helyi egyházmegyét

Polgári pert indított az Egyesült Államok keleti részén fekvő Nyugat-Virginia amerikai állam a helyi Wheeling-Charleston …