2019. május 23., csütörtökMa Dezső napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.23. Dezső Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Brexit-megállapodás: rendkívüli biztonsági intézkedések mellett tájékoztatják az EU-tagállamok képviselőit

Hirdetés

Brexit-megállapodás: rendkívüli biztonsági intézkedések mellett tájékoztatják az EU-tagállamok képviselőit

Rendkívüli kabinetülést tart a brit kormány a kedden megszületett Brexit-egyezséggel kapcsolatban. A politikusok az ülésen várhatóan véglegesítik az Európai Unióval kötött megállapodás szövegét, amit a Bloomberg szerint a november 25-i rendkívüli EU-csúcson szentesíthetnek is. A kormánytagok egy része már kedd este betekinthettek a megállapodás egy részébe, de dokumentumokat nem hozhattak ki.

Közben Brüsszelben a többi uniós tagállam képviselői vitatják meg a kedd délben született megállapodást. A részletekről Michel Barnier európai uniós Brexit-ügyi biztos helyettese támogatja a tagállamok politikusait. Az ülés előtti sajtótájékoztatóján az Európai Bizottság szóvivője, Margaritisz Szkínász csak szűkszavúan nyilatkozott a megállapodásról, az újságírók hiába kérdezték a részletekről, csak annyit mondott: még folyamatban lévő ügyről van szó.

A Bloomberg szerint a tagállamok képviselőit az ülés előtt felszólították, hogy ne használják mobiltelefonjukat a teremben. A lap forrása szerint azért, hogy senki ne szivárogtasson ki részleteket a sajtónak.

Közben a brit parlament londoni épülete előtt a kilépést ellenző tüntetők jelentek meg, akik brit és uniós zászlókkal és új népszavazást követelő transzparensekkel vonultak fel.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181114_Brexitmegallapodas_rendkivuli_biztonsagi_intezkedesek_mellett_tajekoztatjak_az_EUtagallamok_kepviseloit#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs túl sok időnk, hogy szabályozzuk a közlekedést

Nincs túl sok időnk, hogy szabályozzuk a közlekedést

Olyan gyorsan fejlődnek mostanában a járművek, hogy jó előre kell gondolkodni rajta, milyen bonyodalmakat okozhatnak …