2018. december 14., péntekMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Brexit-megállapodás: rendkívüli biztonsági intézkedések mellett tájékoztatják az EU-tagállamok képviselőit

Hirdetés

Brexit-megállapodás: rendkívüli biztonsági intézkedések mellett tájékoztatják az EU-tagállamok képviselőit

Rendkívüli kabinetülést tart a brit kormány a kedden megszületett Brexit-egyezséggel kapcsolatban. A politikusok az ülésen várhatóan véglegesítik az Európai Unióval kötött megállapodás szövegét, amit a Bloomberg szerint a november 25-i rendkívüli EU-csúcson szentesíthetnek is. A kormánytagok egy része már kedd este betekinthettek a megállapodás egy részébe, de dokumentumokat nem hozhattak ki.

Közben Brüsszelben a többi uniós tagállam képviselői vitatják meg a kedd délben született megállapodást. A részletekről Michel Barnier európai uniós Brexit-ügyi biztos helyettese támogatja a tagállamok politikusait. Az ülés előtti sajtótájékoztatóján az Európai Bizottság szóvivője, Margaritisz Szkínász csak szűkszavúan nyilatkozott a megállapodásról, az újságírók hiába kérdezték a részletekről, csak annyit mondott: még folyamatban lévő ügyről van szó.

A Bloomberg szerint a tagállamok képviselőit az ülés előtt felszólították, hogy ne használják mobiltelefonjukat a teremben. A lap forrása szerint azért, hogy senki ne szivárogtasson ki részleteket a sajtónak.

Közben a brit parlament londoni épülete előtt a kilépést ellenző tüntetők jelentek meg, akik brit és uniós zászlókkal és új népszavazást követelő transzparensekkel vonultak fel.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181114_Brexitmegallapodas_rendkivuli_biztonsagi_intezkedesek_mellett_tajekoztatjak_az_EUtagallamok_kepviseloit#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nyomoznak Trump beiktatási ünnepségének költségei miatt, mert visszaélés történhetett

Nyomoznak Trump beiktatási ünnepségének költségei miatt, mert visszaélés történhetett

Bűnügyi nyomozás folyik Donald Trump amerikai elnöki beiktatásának költségei ügyében – jelentette a The Wall Street …