2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Börtönbüntetésre ítélték, mégis képviselő maradhat Orbán macedón szövetségese

Hirdetés

Börtönbüntetésre ítélték, mégis képviselő maradhat Orbán macedón szövetségese

Korábban mi is megírtuk, hogy jogerősen két év börtönbüntetésre ítélték a volt macedón miniszterelnököt, Nikola Gruevszkit. A politikust azért ítélték el, mert kiderült, hogy 2012-ben befolyásolta egy 580 ezer eurós, páncélozott Mercedes beszerzésére kiírt közbeszerzést, így a győztesnek kihirdetett autókereskedő utólag jutalékot fizetett neki, illetve ő maga személyes használatra is igénybe vette a luxusautót. Amikor ez kiderült, Gruevszki mindent tagadott, és azt állította, az egész ügyet az ellenzék rendezte meg, hogy őt lejárassa, és minden lehetséges jogi eszközzel harcolni fog ellene.

A Vesti.mk macedón hírportál szerint viszont hiába a jogerős ítélet, Gruevszki parlamenti képviselő marad, miután a szkopjei képviselőház pénteken nem szavazta meg a politikus mandátumának a visszavonását. A 120 tagú parlamentben 58-an szavaztak Gruevszki mandátumának visszavonására, 29-en pedig ellene, a lépéshez azonban kétharmados többségre lett volna szükség, vagyis 80 képviselőnek kellett volna igennel szavaznia ahhoz, hogy Gruevszki a jövőben ne ülhessen a parlamenti padsorokban.

A Macedóniát tíz évig – 2016-ig – vezető jobboldali Gruevszki ellen további négy ügyben folyik még eljárás: korrupció, hivatali visszaélés, választási csalás és törvénytelen lehallgatások miatt.

A politikus korábban Orbán Viktor szövetségesének számított, már tavaly a Stop Soroshoz hasonló mozgalmat indított országában, amely aztán végül elbukott, ősszel pedig a magyar miniszterelnök kiutazott Macedóniába, hogy kollégája mellett kampányoljon. Orbán Viktor akkor azt mondta, hogy azért áll ki Gruevszki mellett, mert neki is a nemzet az első és nem kér a migránsokból.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181109_Bortonbuntetesre_iteltek_megis_kepviselo_maradhat_Orban_macedon_szovetsegese#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Egészen mást mond Assange-ról a volt konzul, mint amit az ecuadori elnök

Egészen mást mond Assange-ról a volt konzul, mint amit az ecuadori elnök

Egy korábbi diplomata szerint Julian Assange végig tisztelettudóan viselkedett, amíg Ecuador nagy-britanniai nagykövetségén élt, az …