2019. május 26., vasárnapMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bocsánatot kért az Európai Parlament elnöke, amiért védelmébe vette Mussolinit

Hirdetés

Bocsánatot kért az Európai Parlament elnöke, amiért védelmébe vette Mussolinit

Bocsánatot kért Benito Mussolini olasz fasiszta diktátorral kapcsolatos megjegyzései miatt csütörtökön az Európai Parlament (EP) elnöke, miután kijelentései miatt több képviselő a lemondását követelte.

Az interjúban Tajani “rendkívül súlyos, elfogadhatatlan hibákat” is megemlített a Duce kapcsán, például az ellenzék betiltását, a faji törvényeket és a háborúba lépést, s leszögezte, “általánosságban véve nem tartja pozitívnak a kormányzását, azonban tett jó dolgokat az infrastruktúra terén”.

Csütörtöki közleményében az Európai Parlament néppárti elnöke bocsánatot kért, és kijelentette, mindig “meggyőződéses antifasiszta volt, teljes szívből”, és nem mentegetni próbált egy antidemokratikus és totalitárius rezsimet.

“Mélységesen elszomorít, hogy személyes és politikai múltam ellenére néhányan azt hiszik, hogy elnéző lennék a fasizmussal szemben” – írta.

Hirdetés

“Mindig is azt hangoztattam, hogy Mussolini és a fasizmus jelentette a 20. század legsötétebb korszakát. Mint azt nagy meggyőződéssel mondtam októberben, Európa, amely a fasizmus legyőzésére épült, a legerősebb védőbástya az önkényuralom minden formája ellen” – magyarázta Tajani.

Sokan felháborodtak a történteken. Udo Bullmann, az EP szociáldemokrata frakcióvezetője például “gyors tisztázást” sürgetett, a zöldpárti képviselőcsoport pedig elfogadhatatlannak nevezte a kijelentéseket.

“Lehet, hogy Mussolini több mint 430 ezer ember haláláért felelős, de nézd ezeket az utakat és hidakat!” – ironizált Lynn Boylan ír képviselő a Twitteren.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20190314_bocsanatkeres_europai_parlament_benito_mussolini_antonio_tajani#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nyolcas erősségű földrengés volt Peruban

Nyolcas erősségű földrengés volt Peruban

Az amerikai földtani intézet (USGS) közlése szerint 8-as erősségű földrengés rázta meg Peru északi részét …