2019. június 20., csütörtökMa Rafael napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.06.20. Rafael Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bocsánatot kért a magyaroktól a szerb államfő a gyűlöletbeszéd miatt

Hirdetés

Bocsánatot kért a magyaroktól a szerb államfő a gyűlöletbeszéd miatt

A szerb államfő a szombat esti belgrádi tüntetésen elhangzottakra reagálva bocsánatot kért a magyaroktól az ellenzék gyűlöletbeszéde miatt – írta meg az MTI. 

Ami tegnap elhangzott a mi magyar polgárainkról, az nem a többségi Szerbia álláspontja. Bocsánatot kérek ezért tőlük. Ez a felelőtlen és komolytalan emberek álláspontja, senki másé.

– mondta Aleksandar  Vučić újságíróknak.

Szombaton Belgrád központjában ismét mintegy tízezren tüntettek Aleksandar Vučić elnök politikája ellen, az államfő távozását követelve. Az “Egy az ötmillióból” – #1od5milliona – jelszóval december eleje óta hétről hétre megtartott tiltakozás résztvevői ezúttal a szabad média és a választások tisztességes feltételeinek megteremtéséért tüntettek. 

Hirdetés

A tüntetésen Sergej Trifunovic, a Szabad Polgárok Mozgalma (SZS) nevű párt vezetője arról beszélt, hogy évente 35 ezer fővel csökken Szerbia lakossága, és a szerbiai társadalom a “legöregebb” Európában, mert Vučić elüldözi a fiatalokat, helyettük szíriaiakat és magyarokat hoz be” az országba. 

Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke azt mondta, nem tudja, hogy sovinizmus, idegengyűlölet vagy ostobaság áll-e Trufinovic szavai mögött, de ezzel megmutatta az igazi arcát. Szerinte Trifunovic nem tudja megsérteni, megalázni, sem pedig megbélyegezni a vajdasági magyar közösséget, és nála “izmosabb […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/04/14/szerbia_vucic_tuntetes_gyuloletbeszed/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nem csökken a feszültség Irán-ügyben, amerikai és francia diplomaták utaznak a térségbe

Közel-keleti és európai körútra indul Brian Hook, az Egyesült Államok iráni különmegbízottja  – jelentette be …