2019. május 23., csütörtökMa Dezső napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
2019.05.23. Dezső Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 290,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Betilthatják Thaiföldön a gyerek thaibox-viadalokat, miután nemrég meghalt az egyik versenyző

Hirdetés

Betilthatják Thaiföldön a gyerek thaibox-viadalokat, miután nemrég meghalt az egyik versenyző

Törvényben tilthatják be Thaiföldön az olyan thaibox-viadalokat, amelyeken gyerekek vesznek részt. Az erről szóló módosító javaslat már a thai törvényhozók előtt van, lényege, hogy 12 éven aluli gyerekek nem nevezhetnének be ilyen versenyre, akkor sem, ha már évek óta űzik a sportot, és profinak számítanak.

A kérdés azért került napirendre, mert nemrég egy 13 éves fiú életét vesztette egy thaibox-meccsen Bangkok külvárosában. A viadalról készült felvételen látszik, hogy a fiú nem viselt semmilyen védőfelszerelést, ahogy az az ilyen versenyeken általában szokás. A gyerek 8 éves kora óta thaiboxolt, és több mint 170 meccs volt a háta mögött.

 Thaiföldön – különösen vidéken – elterjedt, hogy szegényebb sorú gyermekek pénzért vívnak bokszmeccseket egymással. Sokak szerint viszont ez rendkívül veszélyes, kutatások szerint ugyanis a sport során elszenvedett ütések és rúgások különböző mértékű agykárosodást okozhatnak a 15 év alatti gyerekeknél.

Az ázsiai országban igen népszerű harcművészet rajongói viszont ellenzik, hogy szabályozzák a sportágat. Egy több sportklubot tömörítő egyesület jogásza szerint a gyerekekre vonatkozó tilalom akár a sportág kihalásához is vezethet, mivel szerinte elengedhetetlen, hogy a versenyzők egészen fiatalon kezdjenek el gyakorolni. A jogász szerint a 13 éves fiú múlt szombati halála példa nélküli eset volt, magát a rendezvényt nem szervezték meg megfelelően: hibázott a bíró, és nem volt jelen orvos, ami mind olyan tényező, amely független a versenyzők életkorától.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181114_Betilthatjak_Thaifoldon_a_gyerek_thaiboxviadalokat_miutan_nemreg_meghalt_az_egyik_versenyzo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nincs túl sok időnk, hogy szabályozzuk a közlekedést

Nincs túl sok időnk, hogy szabályozzuk a közlekedést

Olyan gyorsan fejlődnek mostanában a járművek, hogy jó előre kell gondolkodni rajta, milyen bonyodalmakat okozhatnak …