2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Belenéztem a halál arcába

Hirdetés

Belenéztem a halál arcába

A legutolsó információk szerint 42-en meghaltak kedden, amikor Genovában leszakadt egy híd. A világsajtót bejárta a kép, ahogy a leszakadt híd szélétől pár méterre egy zöld teherautó áll, ami épp, hogy megúszta a tragédiát. A teherautó olasz sofőrje a Daily Mailnek nyilatkozott.

A 37 éves Luigi Fiorillo elmondása szerint azonnal a fékbe taposott, amikor meglátta az előtte összeomló hídat. A négygyerekes apa csodának nevezi, hogy nem zuhant a mélybe, és éppen az ő járműve előtt pár méterrel szakadt le a híd egy része.

Belenéztem a halál arcába a Morandi-hídon. Csodának köszönhetően menekültem meg.

– mondta Fiorillo az újságnak, aki azt is elmondta, hogy balról éppen előztek, miközben előtte az autók zuhanni kezdtek a mélybe. Fékezés után megpróbált rükvercelni is, de nem sikerült, ezért kiugrott a teherautóból, és gyalog kezdett el hátrálni. Akkor látta meg, hogy mennyire közel áll a szakadék széléhez, majd futni kezdett visszafelé. A sofőr autója még mindig a hídon áll.

Hirdetés

Szintén a Daily Mail írja, hogy egy másik teherautó-sofőr is csodával határos módon élte túl a katasztrófát. Luciano Goccia a teherautójával éppen a híd alá parkolt, majd amikor kinyitotta a jármű ajtaját, óriási robbanást hallott.

A robbanás ereje a falhoz vágta a férfit, akinek a szeme láttára zuhant rá egy óriási betondarab az autójára, ami a felismerhetetlenségig összetört. A férfi biztos nem élte volna túl, ha abban a pillanatban még az autóban ül. Goccia megúzta pár karcolással és egy apróbb karsérüléssel. Az autója viszont a roncstelepen végzi. A leszakadó híd miatt keletkezett “levegőrobbanásnak” köszönhetően megmenekült férfi egyébként saját bevallása szerint naponta két-három alkalommal ment át eddig a híd alatt.

A brit bulvárlap más túlélők történeteit is összegyűjtötte. Egy francia ügyvéd és családja a hídra érkezve vette észre, hogy a tartóoszlopok dőlni kezdenek jobbra. Megpróbáltak rükvercelni, de végül inkább kiugrott a kocsival a feleségével és három éves gyermekükkel és futásnak eredtek.

Egy olasz férfi saját elmondása szerint annak köszönheti az életét, hogy a hídról úgy zuhant le az autójával, hogy két hatalmas betontömg közé esett, amelyek megvédték a többi leomló híddarabtól.

A Daily Mail összeszedte az áldozatokat. Köztük van négy barát, akik az utolsó pillanatban döntöttek arról, hogy repülő helyett autóval indulnak Franciaországba. Egy négyfős család nem sokkal a szülők nászútja után éppen nyaralni mentek, amikor az autójuk a mélybe zuhant, és mindannyian meghaltak. Hasonló módon hunyt el egy háromfős család is gyermekükkel az autóban, illetve az esküvőjüket jövőre tervező fiatal pár, egy fiatal olasz és francia pár is. A halottak között van román, francia, chilei, dominikai, albán állampolgár, illetve egy profi motorversenyző is.

Egyelőre nem tudni, mennyi sérültek és halottak pontos száma, tegnapi hírek szerint még 10-20 ember is lehet a romok alatt. Az olasz kormánypárt korábban gyerekmesének hívta a híd állapota miatti aggodalmakat, és egyes hírek azt is pedzegették, hogy a híd építésénél az olasz maffia rossz minőségű, kispórolt cementet használt, ami hozzájárulhatott a katasztrófához. A tragédia arra is rávilágított, hogy több ezer olasz híd lehet még hasonló állapotban. A tragédia miatt elhalasztják a városi rangadónak számító Genoa-Sampdoria olasz első osztályú focimeccset is.

Borítókép: Massimo Pinca / Reuters.

Forrás: https://index.hu/kulfold/2018/08/17/megszolalt_a_genovai_hidkatasztrofat_tulelo_teherauto-sofor/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A német köztévé szerint Magyarország demokráciájának ártottak az uniós pénzek

A német közszolgálati ZDF Zoom+ című szerda esti adásában azt a kérdést feszegették, hogy ártanak-e …