2020. március 28., szombatMa Gedeon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.28. Gedeon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bakondi György: Gyakran hamis útlevéllel próbálkoznak a határon a migránsok

Hirdetés

Bakondi György: Gyakran hamis útlevéllel próbálkoznak a határon a migránsok

Gyakran próbálkoznak hamis útlevéllel átjutni a magyar határon a migránsok – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója péntek este az M1 aktuális csatornán.

Bakondi Györgyöt, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadóját azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Görögországban rendőröket is érintő nyomozás indult egy kiterjedt útlevélbotrányban.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, gyakori az útlevél-, és vízumhamisítás, a beléptető bélyegzők hamisítása, az okmányokban a fényképcsere, valamint a “személycsere” is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az útlevél tulajdonosára hasonlító ember próbál meg bejutni az okmánnyal az országba.

Bakondi György arról is beszélt, az új olasz kormány fokról-fokra enyhített a korábbi szigorú bevándorlási szabályokon és most “kvázi az eltörlésére készülnek”. Hozzátette: ma már meglehetős korlátlansággal érkezhetnek a több száz fős migránscsoportokat szállító civil szervezetek hajói az olasz kikötőkbe.

Hirdetés

Közölte, jelenleg a balkáni a fő migrációs útvonal, ugyanakkor ha nem történik változás Líbiában, és az ott tartózkodó több százezres tömeg akadálytalanul el tud indulni, akkor elkezdődhet egy intenzívebb növekedés az olasz szakaszon is.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200221-bakondi-gyorgy-gyakran-hamis-utlevellel-probalkoznak-a-hataron-a-migransok.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már be lehet utazni Vuhanba

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …