2018. december 15., szombatMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
2018.12.15. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 286,00 Ft | CHF: 287,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az oroszok abszurd színháznak nevezték az amerikai szankciókat

Hirdetés

Az oroszok abszurd színháznak nevezték az amerikai szankciókat

Az Oroszország ellen tervezett szankciók várhatóan elsősorban nemzetbiztonsággal összefüggő árucikkeket érintenek majd – írja az MTI. 

Az amerikai külügyminisztérium szerdán jelentette be, hogy szankciókat léptet életbe a Szkripal-ügy miatt Oroszország ellen. Heather Nauert külügyi szóvivő azzal indokolta várható intézkedéseket, hogy az Egyesült Államok szerint Oroszország használt ideggázt az idén tavasszal a volt orosz kettős ügynök, Szergej Szkripal és a lánya megmérgezésekor az angliai Salisburyben, és ezzel megsértette a Vegyifegyver Tilalmi Egyezményt. 

Nem tiltanák az Aeroflot gépek berepülését Amerikába

A várhatóan augusztus végén életbe lépő büntető intézkedések speciális olaj-,és gázipari technológiai, informatikai, néhány elektronikai árucikket, szenzorokat és lézereket érintenek majd, és Washington megtiltja ezek exportját orosz állami, vagy államilag támogatott cégek számára. 

Hirdetés

Az Aeroflot orosz légitársaság egyik Airbus A320-214 típusú utasszállító repülőgépe

Az Aeroflot orosz légitársaság egyik Airbus A320-214 típusú utasszállító repülőgépe

Fotó: Martial Trezzini / MTI / EPA

A külföldi újságíróknak tartott telekonferencián a külügyi tisztségviselő azt is elmondta: az Aeroflot orosz légitársaságot közvetlenül nem érintik majd az intézkedések, hacsak nem szállít majd szankciós termékeket. Az NBC televízió korábbi információi szerint a külügyminisztérium által bevezetendő szankciók között szerepel az Aeroflot légitársaság amerikai berepüléseinek felfüggesztése is.

Az Aeroflot részvényei 12 százalékot zuhantak csütörtök délelőtt, amikor még attól tartottak, hogy az Amerika és Oroszország közötti közvetlen járatokat érintheti a szankció. 

Az orosz politikusok kiakadtak, és válaszlépéseket fontolgatnak

A The Guardian csütörtöki cikke szerint Putyin szóvivője, Dmitry Peskov a büntető intézkedéseket törvénytelenek minősítette, és nem maradnak válaszlépések nélkül, ami érintheti többek között a rakétaexportot is. 

Az augusztus 22-én hatályba lépő szankciók a pletykákkal ellentétben csak akkor érintik az Aeroflot gépeit, ha azok szankcionált terméket szállítanak.

Dmitry Polyansky, Moszkva ENSZ- nagykövete Twitterén fakadt ki:

Az abszurd színház folytatódik. Nincsenek bizonyítékok, nincsenek nyomok, nincs logika, nincs az ártatlanság  feltételezése, csak a minden bizonnyal emlegetése megy. Csak egy szabály van: mindent az oroszokra kell kenni, akármilyen abszurd és hamis az egész vád. Isten hozta az Amerikai Egyesült Szankciókat!”

Forrás: http://index.hu/kulfold/2018/08/09/az_oroszok_abszurd_szinhaznak_neveztek_az_amerikai_szankciokat/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hatályon kívül kell helyezni a Stop Sorost

Hatályon kívül kell helyezni a civil szervezeteket érintő magyar migrációs különadóra vonatkozó szabályozást. A „Stop …