2018. december 11., keddMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 283,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 283,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az Instagramon adták-vették a gyerekeket Indonéziában

Hirdetés

Az Instagramon adták-vették a gyerekeket Indonéziában

Az indonéz hatóságok négy embert vettek őrizetbe, mert a vádak szerint az Instagram közösségi oldalon keresztül gyerekekkel kereskedtek, írja a CNN. 

A most lekapcsolt hálózat egy olyan fiókon keresztül működött, ami terhességi, illetve örökbefogadási tanácsadóként tüntette fel magát, és a fotókon ultrahangfelvételek, újszülöttek, illetve terhes anyák voltak. A gyerekek képei alá odaírták, hogy mennyi idősek, milyen neműek, vallásúak. Az oldalnak egyébként nagyjából hétszáz követője volt, és még a múlt héten is üzemelt. 

A felhasználó oldalán gyerekek képeit, terhes nőket és ultrahang képeket tettek ki

A felhasználó oldalán gyerekek képeit, terhes nőket és ultrahang képeket tettek ki

Hirdetés

Fotó: Instagram

Az egyik őrizetbe vett személy egy huszonkét éves nő, aki tizenegy hónapos gyerekét akarta eladni, már volt is egy vevője Baliról, a gyerekért nagyjából ezer dollárt ígértek. Szintén őrizetbe vettek egy huszonkilenc éves férfit, aki a gyanú szerint a gyerekkereskedelem lebonyolításában vett részt. Az indonéz rendőrség szerint a közösségi médiát azért használják egyre többször a gyerekkereskedők, mert a hatóságok nehezebben tudják ellenőrizni, és közvetlen kapcsolat lehet az eladó és a vásárló között. 

Indonéziában óriási problémát okoz az emberkereskedelem, az UNICEF becslése szerint évente százezer gyereket adnak el, a legtöbbjüket prostitúcióra kényszerítik. 

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/10/12/instagramon_adtak-vettek_a_gyerekeket_indoneziaban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Sárga mellényes tüntetés: Macron minimálbér-emelést jelentett be

Sárga mellényes tüntetés: Macron minimálbér-emelést jelentett be

Televíziós beszédet tartott Emmanuel Macron, Franciaország elnöke, melyben minimálbér-emelést és az adórendszer átalakítását jelentette be, …