2019. szeptember 22., vasárnapMa Máté napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.22. Máté Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 332,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az első exit pollok az ellenzék győzelmét jósolták, aztán újrázott a kormánykoalíció

Hirdetés

Az első exit pollok az ellenzék győzelmét jósolták, aztán újrázott a kormánykoalíció

A Scott Morrison miniszterelnök vezette liberális-nemzeti pártszövetség (NLP) nyerte az ausztráliai parlamenti választásokat szombaton. Ezt sokan meglepetésként értékelik, mivel az első exit pollok is az ellenzéki szociáldemokrata Munkáspárt (ALP) győzelmét jósolták.

Scott Morrison győzelmét ünnepli feleségével és lányaival

Scott Morrison győzelmét ünnepli feleségével és lányaival

Fotó: Brook Mitchell / Getty Images Hungary

Az ABC szerint a szavazatok 67 százalékát számolták össze, ez alapján a liberális-nemzeti koalíció 74 képviselői helyet szerezne, míg a Munkáspárt 65-öt, ezen kívül hat független lehetne még tagja a parlamentnek. A többséghez 76 képviselői hely szükséges, ezért az még nem dőlt el, hogy a liberális-nemzeti koalíciónak kisebbségben kellene-e kormányoznia.

Hirdetés

Bill Shorten, a Munkáspárt vezetője már felhívta Scott Morrison miniszterelnököt, és elismerte vereségét. Azt is bejelentette, hogy közel hat év után lemond pártja éléről.

2007 óta egyetlen kormányfő sem tudta kitölteni hivatali idejét Ausztráliában, ahol a szavazásra jogosult 17 millió állampolgárnak törvény szerint kötelező részt vennie a háromévente megrendezett választásokon. Mivel pedig kötelező a szavazás, így mindenkihez el kell juttatni a mozgó urnát. <a href="//index.hu/techtud/2019/05/16/az_ausztralok_az_antarktiszon_es_a_sivatag_kozepen_is_szavaznak/" id="hyperlink_d390f1265dcbf21fda716fc85909fdc0" target="_self" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/05/18/ausztralia_szavazatszamlalas_munkaspart_konzervativok_valasztas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Parittyával indultak neki a hongkongi tüntetők, könnygázt kaptak

A rendőrség könnygázt vetett be szombaton Hongkongban a kormányellenes tüntetők ellen, akik a város Tuen Mun …