2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az Eiffel torony, és több múzeum is zárva lesz a szombati tüntetés miatt Párizsban

Hirdetés

Az Eiffel torony, és több múzeum is zárva lesz a szombati tüntetés miatt Párizsban

Szombaton 89 ezer biztonságit mozgósítanak Franciaország-szerte a sárgamellényesek újabb tüntetése miatt – írja az MTI.

Édouard Philippe kormányfő csütörtök este nyilatkozott a TF1 francia televíziónak. 

Olyan emberekkel állunk szemben, aki nem tiltakozni, hanem törni-zúzni akarnak, és nem akarunk nekik szabad utat engedni

Párizsban 8000 rendőr lesz készenlétben, és az utcákra vezénylik a csendőrség tucatnyi páncélozott járművét is. Ez utóbbiakat a 2005. évi elővárosi tüntetések során vetették be utoljára. Előző szombaton, amikor zavargások törtek ki az üzemanyagadó emelése elleni tüntetések során, a rendvédelmi erők mintegy 65 ezer tagját vonultatták fel, közülük ötezret a fővárosban.

Hirdetés

A kormányfő megerősítette, hogy semmilyen “hangzavar” nincsen az államvezetésben az üzemanyagadó emelése kapcsán. A kormányfő kedden még az emelés felfüggesztéséről beszélt, majd szerdán az elnöki hivatal közölte, hogy eltörölték az emelést.

Ez az adó nem szerepel a 2019. évi költségvetésben, törölték.

Kedd óta a kormány és az elnöki hivatal arról igyekszik meggyőzni a tiltakozókat, hogy meghallották a hangjukat, a sárgamellényesek azonban egy negyedik tüntetést is szerveznek szombatra a fővárosba, és a kormány újabb erőszakhullámtól tart.

“Nagyon mérgező a légkör, a soha nem látott mértékű erőszak légkörében józan észre és nyugalomra kell inteni az embereket”- mondta Didier Guillaume mezőgazdasági miniszter a CNews hírtelevíziónak. Hozzátette, hogy a követelések jogosak.

A középosztály volt 10-15 éven át Franciaország fejőstehene, és ez már nem megy tovább. Megpróbáltunk több egyelőséget teremteni, de nem sikerült.

Szombaton a sárgamellényesek újabb tüntetése miatt zárva tart több párizsi múzeum, közöttük a Louvre, valamint az Eiffel-torony is.

Csütörtökön folyatódott a diákok tiltakozó megmozdulása. A gimnazisták tüntetése során több incidens történt Észak-Franciaországban, országszerte több mint 700 diákot állítottak elő a belügyminisztérium tájékoztatása szerint. Szerte az országban mintegy 280 oktatási intézménynél volt tüntetés, illetve rendzavarás.   

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/06/az_eiffel_torony_es_tobb_muzeum_is_zarva_lesz_a_szombati_tuntetes_miatt_parizsban/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Partot ért Norvégiában a bajba került turistahajó

Partot ért Norvégiában a bajba került turistahajó

A norvég turistahajó, a Viking Star még szombaton vált mozgásképtelenné az Északi-tengeren, Norvégia partjainál. A hajó azután került bajba, …