2019. január 17., csütörtökMa Antal napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 282,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
2019.01.17. Antal Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 321,00 Ft | USD: 282,00 Ft | CHF: 284,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Autó csapódott a brit parlamentet védő elemeknek, a sofőrt letartóztatták

Hirdetés

Autó csapódott a brit parlamentet védő elemeknek, a sofőrt letartóztatták

Egy autó ütközött a brit Parlament épületét védő betonelemeknek, erre reagálva óriási rendőri erők mozdultak meg, írja több brit médium, mások mellett a Telegraph és a rendőrség Twitter-oldala is. A BBC egy szemtanút idéz, aki szerint szándékosnak tűnt a sofőr tette.

Az ütközés után fegyveres rendőrök vették körbe a kocsit, az autót vezető férfit letartóztatták. A karambolban/ámokfutásban gyalogosok is megsérültek. A rendőrség közlése szerint bár még nincs hivatalos információ az állapotukról, egyikük sem tűnt úgy, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett volna.

Több környező utcát kordonokkal lezártak, rendőrök, mentők és tűzoltók érkeztek a helyszínre. Az orosz kormányközeli RT élője a helyszínről: 

A szemtanúk szerint a kocsi az ütközés előtt kerékpárosokat is elsodort, legkevesebb egy biciklist a beszámolók szerint mentők láttak el. 

A brit parlamentet acél- és betonelemek védik a Westminster-hídi támadás, 2017 márciusa óta. Akkor Khalid Masood hajtott az emberek közé, négy embert megölve., majd a autóból kiszállva késsel ölt meg egy fegyvertelen rendőrt, mire egy fegyveres rendőr lelőtte őt.

Forrás: http://index.hu/kulfold/2018/08/14/auto_csapodott_a_brit_parlamentet_vedo_elemeknek_a_sofort_letartoztattak/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Háromszorosára növelik az NGO-k támogatását az unióban

A tervezettnek mintegy háromszorosára emelné a demokratikus értékeket védő civil szervezetek támogatását a 2021-2027-es uniós …