2019. március 25., hétfőMa Irén napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
2019.03.25. Irén Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 315,00 Ft | USD: 279,00 Ft | CHF: 280,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Amal Clooney Észak-Koreához hasonlította Magyarországot

Hirdetés

Amal Clooney Észak-Koreához hasonlította Magyarországot

Donald Trumppal világszerte erősödtek az autoriter rezsimek és a populizmus: azzal, hogy az amerikai elnök is előszeretettel bélyegez újságírókat a nép ellenségeinek, felbátorította az autoriter vezetőket, hogy ők is hasonlóképp tegyenek – mondta Amal Clooney nemzetközileg elismert jogvédő az ENSZ Tudósítói Szövetségének (UNCA) New York-i díjátadóján.

„A hatás már érződik, nem csak Mianmarban, de hasonlóan szomorú példák láthatók olyan autoriter rendszerekben, mint Észak-Korea, a Fülöp-szigetek Magyarország, Törökország és Brazília” – idézte a hollywoodi filmsztár, George Clooney feleségét a Telegraph.

„Munkám során sok országban találkoztam újságírókkal, ellenzékiekkel, akiket könyörtelenül célba vettek, hogy ne kritizálhassák a vezetést” – mondta Amal Clooney.

Hirdetés

Kitért a szaúdi újságíró, Dzsamal Hasogdzsira is, akit Szaúd-Arábia isztambuli nagykövetségén mészároltak le, minden valószínűség szerint a szaúdi trónörökös utasítására. A Washington Postnak dolgozó Hasogdzsi halála ellenére Trump védelmébe vette Ibn Szalmán trónörököst és az országgal fenntartott szövetséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2018/12/07/amal_clooney_eszak-koreahoz_hasonlitotta_magyarorszagot/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Partot ért Norvégiában a bajba került turistahajó

Partot ért Norvégiában a bajba került turistahajó

A norvég turistahajó, a Viking Star még szombaton vált mozgásképtelenné az Északi-tengeren, Norvégia partjainál. A hajó azután került bajba, …