2019. április 19., péntekMa Emma napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.19. Emma Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A szerb rendőrök bezárták a gyerekeknek szervezett szélsőséges kiképzőtábort

Hirdetés

A szerb rendőrök bezárták a gyerekeknek szervezett szélsőséges kiképzőtábort

Szerbiában minden oldalról éles felháborodás kísérte egy szerb és orosz veteránok által működtetett ifjúsági tábor ügyét. Az ország nyugati felén, a Zlatibor-hegyen  rendezett táborban az erőnléti edzések mellett részt vevő fiúk és lányok számára a lőfegyverek használata és a kézitusa is a program része volt, esténként pedig a fiatalok az orosz és a szerb nép barátságáról hallhattak történeteket.

Ami ebből a filmből látszik,

az alapján a tábor laikus szemmel nem tűnt a legjobb szórakozásnak, de természetesen ízlések és pofonok kérdésében nehéz vitatkozni.

Hirdetés

ideje hazamenni

Mindenesetre a szerb rendőrség múlt csütörtökön este 10 órakor megszállta a tábort, feloszlatta azt és a gyerekeket hazaküldte.

Nebojsa Stefanovic szerb belügyminiszter a gyerekek védelmére hivatkozott.

Zeljko Vukelic táborvezető azonban sérelmezte, hogy a rendőröknek nem volt írásbeli utasítása, ők csak hasznos dolgokra tanították a gyerekeket és nem éles lőszert használtak. A hazafias szervezetek is azonnal kritizálni kezdték a minisztert, mert szerintük Szerbiát nem a saját gyerekeitől, hanem a menekültektől kellene megvédeni.

Forrás: http://index.hu/kulfold/2018/08/20/a_szerb_rendorok_bezartak_a_gyerekeknek_szervezett_szelsoseges_kikepzotabort/

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A német köztévé szerint Magyarország demokráciájának ártottak az uniós pénzek

A német közszolgálati ZDF Zoom+ című szerda esti adásában azt a kérdést feszegették, hogy ártanak-e …