2019. október 19., szombatMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
2019.10.19. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 300,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A németek és a franciák sem üzletelnek tovább fegyverben a törökökkel

Hirdetés

A németek és a franciák sem üzletelnek tovább fegyverben a törökökkel

Németország és Franciaország is betiltotta a Törökországgal való fegyverkereskedelmet – írja az MTI. Mindkét ország azonnali hatállyal felfüggeszti azoknak a hadieszközöknek a törökországi exportját, amelyeket a török hadsereg bevethet szíriai offenzívája során.

Hirdetés

A németek attól függetlenül döntöttek így, hogy Törökország Németország legfontosabb vásárlója a fegyverpiacon. Bár 2016 óta már szigorítottak a fegyvereladásokon, a tavalyi év során Németország 243 millió euró (kb. 80 milliárd forint) értékben adott el hadieszközt Törökországnak. Ez az összeg a német fegyverexport harmada. 

Az északkelet-szíriai török katonai offenzíva miatt a szövetségi kormány úgy döntött, hogy nem engedélyezi azoknak a hadieszközöknek az exportját, amelyeket Törökország Szíriában vethet be”

– mondta el Heiko Maas, német külügyminiszter.

A francia védelmi- és külügyminisztérium is közleményben figyelmeztette Ankarát, hogy hadművelete az európai biztonságot fenyegeti. Bár az Európai Unió tagállamai csak a külügyminiszterek hétfői  találkozóján egyeznek meg egy egységes álláspontban, a holland kormány már pénteken bejelentette, hogy hasonló lépéseket tesz meg. Emellett szankciók is érhetik Törökországot, amennyiben az Unió tagállamainak miniszterei így határoznak.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/10/12/nemetorszag_franciaorszag_torokorszag_sziria_konfliktus_hadmuvelet_fegyverexport_offenziva/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Összeomlott egy orosz víztározó gátja, 13-an meghaltak

Összeomlott egy víztározó gátja szombaton hajnalban az oroszországi Krasznojarszk régióban, legkevesebb 13 ember meghalt, 19-en …