2019. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
2019.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Fox televízió támogatja a CNN-t az elnök elleni perben

Hirdetés

A Fox televízió támogatja a CNN-t az elnök elleni perben

Közleményben jelentette be a Fox televízió, hogy támogatja a CNN-t abban a perben, amelyet a sajtóbelépőjétől megfosztott fehér házii tudósító ügyében az elnök és a Fehér Ház néhány vezető tisztségviselője ellen indított – írja a 444. Jay Wallace, a csatorna elnöke a közleményben hangsúlyozta, a tudósítók fehér házi belépőjét nem szabad fegyverként használni, ugyanakkor úgy látja, hogy a hangnem eldurvult az elnök és a sajtó részéről is, ami megbocsáthatatlan.

A Fox kiáll a sajtó szabadsága mellett

– jelentette ki Wallace. A Fox ezért – nem peres félként – a CNN-t támogató jogi beadványt tervez beterjeszteni a bíróságon.

A CNN kedden indított pert az elnök és a kormányzat néhány tagja ellen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Jim Acosta belépőjét arra hivatkozva vették el, hogy az elnök múlt hét szerdai sajtótájékoztatóján megakadályozta, hogy egy gyakornok lány kivegye a kezéből a mikrofont, miközben kérdést tett fel. Az elnöki hivatal szerint a tudósító erőszakot alkalmazott, ezt pedig egy manipulált videóval próbálták bizonyítani.

Hirdetés

A csatorna és Acosta most arra hivatkozva perelte be az elnököt, John Kelly kabinetfőnököt, Sarah Sanders sajtótitkárt, Bill Shine helyettes kommunikációs igazgatót, valamint a titkosszolgálatnak a vezetőjét és azt az alkalmazottját, aki elvette Acosta állandó belépőjét, hogy megsértették az amerikai alkotmány első és ötödik kiegészítését. Ezek a szólás- és sajtószabadságra, valamint a tisztességes eljárásokra vonatkoznak.

Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte, hogy a kormányzat “erőteljesen védekezni fog” az ellene indított perben, és egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a CNN-nek mintegy 50 olyan tudósítója van még, aki rendelkezik fehér házi belépővel.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181114_A_Fox_televizio_tamogatja_a_CNNt_az_elnok_elleni_perben#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

APA: előrehozott választások lesznek Ausztriában

Lényegében biztos, hogy Ausztriában előrehozott választásokat fognak tartani a botrányba keveredett Heinz-Christian Strache alkancellár és …