2018. december 14., péntekMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
2018.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 323,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 286,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Fox televízió támogatja a CNN-t az elnök elleni perben

Hirdetés

A Fox televízió támogatja a CNN-t az elnök elleni perben

Közleményben jelentette be a Fox televízió, hogy támogatja a CNN-t abban a perben, amelyet a sajtóbelépőjétől megfosztott fehér házii tudósító ügyében az elnök és a Fehér Ház néhány vezető tisztségviselője ellen indított – írja a 444. Jay Wallace, a csatorna elnöke a közleményben hangsúlyozta, a tudósítók fehér házi belépőjét nem szabad fegyverként használni, ugyanakkor úgy látja, hogy a hangnem eldurvult az elnök és a sajtó részéről is, ami megbocsáthatatlan.

A Fox kiáll a sajtó szabadsága mellett

– jelentette ki Wallace. A Fox ezért – nem peres félként – a CNN-t támogató jogi beadványt tervez beterjeszteni a bíróságon.

A CNN kedden indított pert az elnök és a kormányzat néhány tagja ellen. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Jim Acosta belépőjét arra hivatkozva vették el, hogy az elnök múlt hét szerdai sajtótájékoztatóján megakadályozta, hogy egy gyakornok lány kivegye a kezéből a mikrofont, miközben kérdést tett fel. Az elnöki hivatal szerint a tudósító erőszakot alkalmazott, ezt pedig egy manipulált videóval próbálták bizonyítani.

Hirdetés

A csatorna és Acosta most arra hivatkozva perelte be az elnököt, John Kelly kabinetfőnököt, Sarah Sanders sajtótitkárt, Bill Shine helyettes kommunikációs igazgatót, valamint a titkosszolgálatnak a vezetőjét és azt az alkalmazottját, aki elvette Acosta állandó belépőjét, hogy megsértették az amerikai alkotmány első és ötödik kiegészítését. Ezek a szólás- és sajtószabadságra, valamint a tisztességes eljárásokra vonatkoznak.

Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte, hogy a kormányzat “erőteljesen védekezni fog” az ellene indított perben, és egyúttal emlékeztetett arra is, hogy a CNN-nek mintegy 50 olyan tudósítója van még, aki rendelkezik fehér házi belépővel.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181114_A_Fox_televizio_tamogatja_a_CNNt_az_elnok_elleni_perben#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Nyomoznak Trump beiktatási ünnepségének költségei miatt, mert visszaélés történhetett

Nyomoznak Trump beiktatási ünnepségének költségei miatt, mert visszaélés történhetett

Bűnügyi nyomozás folyik Donald Trump amerikai elnöki beiktatásának költségei ügyében – jelentette a The Wall Street …