2019. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
2019.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 288,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A CNN beperli Trumpot a kitiltott újságírója miatt

Hirdetés

A CNN beperli Trumpot a kitiltott újságírója miatt

Beperli a CNN Donald Trump amerikai elnököt és több segítőjét, amiért nem engedik be a csatorna fő fehér házi tudósítóját, Jim Acostát. Mint arról korábban beszámoltunk, Acosta belépőjét arra hivatkozva vették el, hogy az elnök múlt hét szerdai sajtótájékoztatóján megakadályozta, hogy egy gyakornok lány kivegye a kezéből a mikrofont, miközben kérdést tett fel. Az elnöki hivatal szerint a tudósító erőszakot alkalmazott, ezt pedig egy manipulált videóval próbálták bizonyítani.

A CNN és Acosta most arra hivatkozva pereli be az elnököt, John Kelly kabinetfőnököt, Sarah Sanders sajtótitkárt, Bill Shine helyettes kommunikációs igazgatót, valamint a titkosszolgálatnak a vezetőjét és azt az alkalmazottját, aki elvette Acosta állandó belépőjét, hogy megsértették az amerikai alkotmány első és ötödik kiegészítését. Ezek a szólás- és sajtószabadságra, valamint a tisztességes eljárásokra vonatkoznak.

A CNN azt írta, múlt pénteken hivatalos levélben kérték a Fehér Háztól Acosta állandó belépőjének visszaállítását, belengetve egy per indítását, de ez sem hatott. Kedden ezután Washingtonban benyújtották a keresetet, előzetes határozatot is kérve a bíróságtól, hogy Acosta mielőbb újra bejuthasson a Fehér Házba.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181113_A_CNN_beperli_Trumpot_a_kitiltott_ujsagiroja_miatt#rss

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

APA: előrehozott választások lesznek Ausztriában

Lényegében biztos, hogy Ausztriában előrehozott választásokat fognak tartani a botrányba keveredett Heinz-Christian Strache alkancellár és …