" /> " /> "> ">
2019. május 21., keddMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
2019.05.21. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 289,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A brit kormány Theresa May mögé állt, és elfogadta a brexit megállapodást

Hirdetés

A brit kormány Theresa May mögé állt, és elfogadta a brexit megállapodást

A cikk frissül!

Két éve nem lépett akkorát előre a brexit-tárgyalás, mint szerda este. A brit kormány jóváhagyta azt a megállapodást, amelyet Theresa May miniszterelnök megbízottja a napokban tető alá hozott az Európai Unió brexitügyi képviselőjével.

Szerda délután „hosszú, részletes és szenvedélyes vitát folytattak” a brit kormány miniszterei a megállapodásról, amely Nagy-Britannia EU-ból való kilépésének a feltételeiről szól, mondta a tanácskozás után Theresa May a Downing Street 10. előtt.

„Szilárdan hiszem, hogy ez a megállapodás volt a legjobb, amit kialkudhattunk. Szilárdan hiszem az eszemmel és a szívemmel, hogy ez áll az egész Egyesült Királyság érdekében” – tette hozzá.

Hirdetés

A miniszterelnök szerint ez egy döntő lépés afelé, hogy a következő napokban véglegesítsék a kilépési szerződés szövegét, és annak a nyilatkozatnak a szövegét is, amely az EU és az Egyesült Királyság (UK) jövőbeli kapcsolatát fekteti le.

„Az a feladatom miniszterelnökként, hogy elmagyarázzam a döntést, és ezt el is fogom kezdeni holnap, amikor felszólalok a parlamentben” – jelentette be Theresa May.

Beindulhat a dolog

A brexit ügyében innentől felgyorsulhatnak az események. Egy nem hivatalos csatornákon terjesztett optimista forgatókönyv szerint csütörtökön Brüsszelben átnézhetik az uniós kormányok EU-hoz rendelt diplomatái a megállapodás szövegét, pénteken az unióhoz küldött nagykövetek is rábólinthatnak, hétfőn pedig az EU-ügyi miniszterek is megtehetik ugyanezt. November 25-én egy uniós csúcstalálkozón mondhatják rá a végső áment Brüsszelből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Forrás:
https://index.hu/kulfold/eurologus/2018/11/14/a_brit_kormany_theresa_may_moge_allt_es_elfogadta_a_brexit_megallapodast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kurz a belügyminiszter felmentését kéri, hogy teljes legyen a korrupcióellenes vizsgálat

Kurz a belügyminiszter felmentését kéri, hogy teljes legyen a korrupcióellenes vizsgálat

Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter menesztését javasolja, jelentette be hétfőn kora este közölte Sebastian Kurz osztrák …