2019. április 20., szombatMa Konrád, Tivadar napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
2019.04.20. Konrád, Tivadar Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 320,00 Ft | USD: 284,00 Ft | CHF: 281,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A bíróság keresztbe tett Trump másodgenerációs bevándorlókat vegzáló törvényének

Hirdetés

A bíróság keresztbe tett Trump másodgenerációs bevándorlókat vegzáló törvényének

Az Egyesült Államok szövetségi fellebbviteli bírósága csütörtökön keresztbe tett Trumpnak, és nem engedte megszüntetni a DACA-programot, mely azokat a fiatalokat védi, akiknek még szülei illegális bevándorlóként jöttek Amerikába, és ott nőttek fel.  

A San Franciscó-i fellebbviteli bíróság egyhagúlag hozott döntésével egy alsóbb fokon született előzetes végzést hagyott jóvá kimondva, hogy a Trump-kormányzatnak érvényben kell hagynia az elődje, Barack Obama által létrehozott programot.

A bíróság az elnök döntését a DACA-program fokozatos megszüntetéséről önkényesnek és önfejűnek nevezte, hozzátéve, az nincs összhangban a törvénnyel.

A fellebbviteli bíróság három tagja közül egyet egyébként Barack Obama, kettőt pedig még Bill Clinton egykori elnök nevezett ki.

Hirdetés

A DACA-programban résztvevők jogszerűen folytathatnak tanulmányokat és vállalhatnak munkát az Egyesült Államokban, és bizonyos idő elteltével, megfelelő feltételek esetén kérelmezhetik az amerikai állampolgárságot is. Mintegy 700-800 ezer, elsősorban latin-amerikai – az Egyesült Államokban álmodozók nemzedékének nevezett – fiatal vett részt a programban.

Forrás:
http://hvg.hu/vilag/20181109_A_birosag_keresztbe_tett_Trump_masodgeneracios_bevandorlokat_vegzalo_torvenyenek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Életfogytiglanra ítélték a 13 gyereküket kínzó kaliforniai szülőket

Életfogytiglanra ítélték a 13 gyereküket kínzó kaliforniai szülőket

Életfogytiglanra ítélte a kaliforniai bíróság a Turpin-házaspárt, akik születésüktől fogva kínozták 13 gyereküket, írja a …