2019. december 10., keddMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / 5230 ember meggyilkolása miatt emeltek vádat egy volt náci táborőr ellen

Hirdetés

5230 ember meggyilkolása miatt emeltek vádat egy volt náci táborőr ellen

Bűnrészesként 5230 ember meggyilkolása miatt emeltek vádat egy náci koncentrációs tábor ma 92 éves egykori őre ellen, jelentette be a hamburgi ügyészség csütörtökön.

Bruno D. kilenc hónapon át volt őr a megszállt Lengyelország területén található, stutthofi koncentrációs táborban, Gdansk közelében. Akkor 17 éves volt, és azt mondta, azért jelentkezett az SS-hez, mert szívproblémái miatt frontszolgálatra nem volt alkalmas.

A Die Welt című német lap szerint a férfi önként tett vallomást az ügyészségen, és azt állította, nem rokonszenvezett a nácikkal. Saját bevallása szerint szemtanúja volt annak, hogy embereket gázkamrába visznek meggyilkolni. Azt mondta, úgy érezte, ha otthagyná a tábort, úgyis találnának valaki mást a helyére.

Sajnáltam azokat az embereket. Nem értettem, miért vannak ott. Csak azt tudtam, hogy zsidók, akik nem tettek semmi rosszat

Hirdetés

– vallotta az egykori őr.

A nácik emberek […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/04/18/nemetorszag_stutthof_vademeles_birosag_koncentracios_tabor_egykori_or/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Az új Bizottság sem tehet csodát menekültügyben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …