2019. november 17., vasárnapMa Hortenzia, Gergő napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 334,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 306,00 Ft
2019.11.17. Hortenzia, Gergő Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 334,00 Ft | USD: 303,00 Ft | CHF: 306,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / 500-600 amerikai katona marad Szíriában, hogy az ISIS ellen harcoljanak

Hirdetés

500-600 amerikai katona marad Szíriában, hogy az ISIS ellen harcoljanak

Nagyjából 500-600 amerikai katona marad Szíriában, hogy megelőzzék az Iszlám Állam megerősödését – írja a Guardian Mark Milley tábornok vasárnapi nyilatkozatára hivatkozva.

Hirdetés

Donald Trump nemrég hagyta jóvá, hogy növeljék a Szíriában tartózkodó amerikai csapatok létszámát. A döntés célja az volt, hogy biztosítsák ezzel a kelet-szíriai olajmezők védelmét. 

Trump döntése miatt azonban katonák százainak kell továbbra is Szíriában maradniuk, ami ellentmondásban áll az amerikai elnök korábbi nyilatkozatával, miszerint haza fogja hozni a katonákat. 

Mark Milley tábornok bejelentését csak pár nappal időzítette a török elnök, Recep Tayyip Erdoğan látogatása elé. Vasárnap ráadásul Robert O’Brien nemzetbiztonsági tanácsadót is megkérdezték arról, hogy a török csapatok követtek-e el háborús bűncselekményeket Szíria északi részén, mióta az amerikai csapatokat kivonták a területről. O’Brien erre annyit reagált, hogy

Néhány dolog, amit látunk, kifejezetten […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/11/10/500-600_amerikai_katona_marad_sziriaban_isis_erdogan_trump/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kilőtték a tegnap elgázolt medvét Parajd és Szováta között

Kiadta a kilövési engedélyt a környezetvédelmi minisztérium arra a medvére, amelyiket szombaton este gázoltak el …